Hakovan Twitter Sony Music-a, proglasili Britney Spears mrtvom!

Britney je nova žrtva hakerskog napada i lažnih objava o smrti zvezda (foto: Instagram/britneyspears)

Hakeri su juče upali na Twitter nalog izdavačke kuće Sony Music i objavili veoma neslanu šalu da je pevačica Britney Spears preminula.

Na nalogu Sony Music-a našli su se tvitovi u kojima je pisalo: „RIP Britney Spears 1981-2016“ i „Britney je preminula nakon nesreće. Uskoro ćemo imati više informacija #RIPBritney“.

Na nalogu izdavačke kuće kasnije su se našla objašnjenja da su primetili neke neobične aktivnosti i da je sa nove IP adrese postavljena vest o smrti slavne pevačice.

Hakeri su zatim upali i na nalog Bob Dylana, koji je takođe ‘preneo’ vest o smrti Spearsove i izrazio žaljenje zbog ove tragične vesti. Sigurnosna kompanija (za koju su mnogi posumnjali da zapravo stoji iza ovih lažnih vesti), OurMine, napisala je na kraju da je profil ovogodišnjeg dobitnika Nobelove nagrade za književnost takođe hakovan i da je Britney živa.

Bob-Dylan-tweets

Žrtve ove neslane šale pre Britney bile su i mnoge druge javne ličnosti, poput Randi Zuckerberg, sestre Marka Zuckerberga, osnivača Spotyfyja Daniela Eka i glumca Chaning Tatuma.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI