Ispovest mladića koje je zlostavljao Michael Jackson: Terao nas je da klečimo na kolenima dok se on samozadovoljavao

Kada kreće nova sezona Survivora?

Prijavi se na newsletter i saznaj među prvima.

Najnoviji dokumentarac televizijske kuće HBO pod imenom Napuštajući Neverlend prati priču dvojice mladića, Wadea Robsona i Jamesa Safechucka, koji tvrde da ih je legendarni pevač Michael Jackson zlostavljao kao decu, a da je seksualno nasilje koje su preživljavali eskaliralo u godinama kada su postali tinejdžeri.
Dokumentarac koji je premijerno emitovan 3. i 4. marta u Americi, izazvao je puno kontraverzi i negodovanja još pre nego da je prikazan, a menadžeri pokojnog pevača čak su i tužili ovu televizijsku kuću za 100 miliona dolara, zbog kako su naveli, kršenja autorskih prava i „napada na čoveka koji ne može da se brani“ , kao i na „neprikazivanje druge strane.“ Međutim, tvrdnje koje su mladići izneli svakako su duboko uznemirile javnost i po svemu sudeći, nisu nimalo zanemarljive. Prenosimo vam neke od najšokantnijih optužbi koje su mladići izneli u dokumentarcu. Prema njihovim rečima, Jackson je bio toliko podmukao i prepreden da se „infiltrirao“ u njihove živote i porodice i ubedio sve, od njihovih prijatelja do rođenih majki, da je divna osoba, i da su Robson i Safechucka sigurni u njegovim rukama. „Dolazio je na večere i gostio nas u svom domu, uključujući i u zloglasnom ranču Nedođiji“ , tvrde oni. Ovakvo ponašanje, prema njihovim rečima, navelo je majke dvojice nesrećnih mladića da veruju da se sve odvija u najboljem redu, kao i da ne postoji razlog zbog čega bi trebalo da brinu.
Prema rečima Safechucka, Nedođija je imala nekoliko ogromnih prostorija u kojima je Michael „privodio“ svoje žrtve. Postojala je ogromna spavaća soba na spratu, ogromna dnevna soba i nekoliko velikih hodnika u kojima su bila postavljena zvona koja su se poput alarma oglašavala ukoliko bi se neko približavao prostorijama. Pevač je bio navodno toliko prepreden da je unapred pripremao dečake na to šta će reći ukoliko ih neko slučajno zatekne u nekim od seksualnih radnji. Safechuck tvrdi da ih je pevač upozoravao da ne veruju nikome, pogotovo ne ženama, kao i da niko od drugih ljudi ne može razumeti njihovu „ljubav“ i da bi zbog toga sva trojica otišla u zatvor. Obojica mladića su do detalja opisala seksualne radnje na koje ih je legendarni pevač prisiljavao, i objasnili su da ih je sprva terao da kleče na kolenima, dok se on samozadovoljavao posmatrajući ih iz drugog ugla. Prema njihovim rečima, pevač ih je takođe primoravao na oralni sex, a isto je pružao i njima. Kako su odrastali i postajali tinejdžeri, terao ih je da gledaju po**ografiju zajedno sa njim. Jedan od najstrašnijih momenata dokumentarca je onaj u kojem Safechuck tvrdi da ga je pokojni pevač „nagrađivao“ za sex sa njim tako što mu je kupovao nakin i prstenje. On je u jednom trenutku pokazao prsten koji je navodno dobio od pevača i objasnio da to je bila neka vrsta vereničkog poklona. Obojica mladića su u drugom delu dokumentarca, prikazanom 4. marta, objasnila da u vreme suđenja 1993. godine i 2003. godine nisu bili mentalno pripremljeni da govore protiv pevača, kao i da je za njih obojicu to bio ogroman stres i jako loše uticao na njihovo mentalno zdravlje. „Godinama sam verovao da sam ja voleo njega i da je on voleo mene i da je sex nešto što se jednostavno događalo između nas, trebalo mi je jako puno vreme da shvatim da sam zapravo bio zlostavljan“ , priznao je Safechuck. Dokumentarac će u Srbiji biti dostupan 8. marta, putem usluge HBO GO. https://www.youtube.com/watch?v=PNif6lV6YQc&feature=youtu.be

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI