Search
Close this search box.

Oni su izbegli smrt: Poznate ličnosti kojima su donirani organi

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Transplantacija organa je oduvek bila tema oko koje su se vodile mnoge debate.  Budući da je to jedan od najkompleksnijih zahvata u modernoj medicini, svakako nije bilo svejedno ljudima koji su joj se podvrgli  kako bi spasili svoj živote. Predstavljamo vam 9 poznatih ličnosti čije je živote spasila humanost drugih ljudi.

Tracy Morgan

(foto: facebook)

Morgan je komičar koji se proslavio svojom ulogom u čuvenoj američkoj seriji 30 Rock. Bivša devojka mu je 2011. godine donirala svoj bubreg. Nakon uspešne transplatacije, glumac je nastavio rad na svojim TV projektima sve dok nije ponovo hospitalizovan 7. juna 2014. godine, nakon strašne saobraćajne nesreće.

Sarah Hyland

(foto: facebook)
(foto: facebook)

Hylandova je mlada glumica koja je širokoj javnosti najpoznatija po svojoj ulozi u seriji Modern Family.  Kada je imala samo 2 godine, dijagnostikovana joj je displazija bubrega, a 10 godina kasnije presađen joj je bubreg njenog oca. Nakon transplatacije, Sarah se vratila normalnom životu i uspešnom radu na seriji koja ju je učinila poznatom.

Steve Jobs

(foto: attitudes4innovation)
(foto: attitudes4innovation)

Steve Jobs je bio jedan od najuspešnijih biznismena modernog doba. Presađena mu je jetra 2004. godine. Nakon uspešne operacije, Steve je uspeo da svoju kompaniju Apple učini jednom od najmodernijih i najmoćnijih kompanija u oblasti tehnologije i muzičke industrije. Preminuo je 5. oktobra 2011. godine.

George Lopez

(foto: facebook)
(foto: facebook)

George Lopez je komičar i voditelj talk showa , nekadašnja zvezda sitkoma George Lopez. Njemu je presađen bubreg njegove supruge 2005. godine. Posle oporavka od operacije nastavio je da se bavi glumom i dobio čak dve uloge u poznatim animiranim filmovima – Rio i The Smurfs.

Natalie Cole

(foto: facebook)
(foto: facebook)

Natalie je  pevačica i tekstopisac, ćerka čuvenog muzičara Nat King Cola. Natalie je 2009. godine presađen bubreg. Posle operacije se posvetila svojoj muzičkoj karijeri, osvojila nagradu Grammy i izdala novi album na španskom jeziku.

Sean Elliott

elliott - dongtw
(foto: dongtw)

Elliot je bivši košarkaš NBA lige. Njegov stariji brat donirao mu je bubreg 1999. godine. Uprkos teškoj operaciji, Elliot je uživao igrajući za svoj tim San Antonio Spurs, nakon čega je njegov dres povučen iz upotrebe. Danas radi kao komentator košarkaških utakmica.

Neil Simon

(foto: Rabbani and Solimene Photography)
(foto: Rabbani and Solimene Photography)

Simon je poznati filmski producent, dramaturg i scenarista. Prošle godine mu je najbolji prijatelj donirao bubreg kako bi mu spasao život. Posle uspešne operacije, Neil je proslavio svoj 87. rođendan i nastavio da uživa u svom radu i uspehu svojih brojnih pozorišnih predstava, od kojih su neke dočekale i svoje “filmske verzije”.

Amy Purdy

(foto: facebook)
(foto: facebook)

Amy je poznata snowboarderka i glumica. Njen otac joj je donirao bubreg 2000. godine. Posle operacije, osvojila je bronzanu medalju na takmičenju Snowboard Cross i takmičila se u popularnom TV showu Dancing With The Stars.

Alonzo Mourning

mourning Al Diaz Miami Herald

Mourning je nekadašnja košarkaška zvezda. Pre 11 godina (2003. godine) njegov otuđeni rođak spasao mu je život doniravši mu svoj bubreg. Alonzo se brzo oporavio od operacije i odigrao je još 5 sezona, ali i osvojio NBA šampionat 2006. godine sa svojim tadašnjim klubom Miami Heat.

POSLEDNJE VESTI