in

Jamie Spears se odrekao starateljstva nad Britney Spears nakon napada na njenog sina

Jamie Spears od juče nije više staratelj Britney Spears, nakon više od deset godina.

On je od suda u Los Anđelesu zahtevao da bude izuzet iz slučaja starateljstva jer je navodno fizički napao njenog 13-godišnjeg sina Seana, o čemu smo pisali prošle nedelje.

Funkciju staratelja privremeno je preuzela izvesna Jodi Montgomery, koja ima ista ovlašćenja kao njen otac, a na ovoj funkciji nalaziće se do januara naredne godine.

„Montgomery će imati pravo da komunicira s doktorima i drugim stručnim medicinskim osobljem, imaće pristup Britneyinim medicinskim kartonima, dijagnozama i testiranjima. Montgomery će dobiti pristup svim podacima koji se tiču njenog psihijatrijskog liječenja, dijagnoze i testiranja“, stoji u sudskim dokumentima.

Ipak, nije poznato ko je zapravo Jodi, niti kako je dobila ovaj posao.

Sud u Los Anđelesu je imenovao Spearsa trajnim starateljem 2008. godine, nakon što je pevačica doživela javno propraćen nervni slom.

Jamie je navodno predao svoja prava na lični zahtev: iz zdravstvenih razloga i nakon što ga je Britneyin bivši suprug Kevin Federline optužio za fizičko nasilje nad njihovim 13-godišnjim sinom Seanom. 67-godišnji otac pop zvezde je prošle godine hospitalizovan zbog problema sa debelim crevom, nakon čega je Britney otkazala sve nastupe i povukla se iz javnosti.