in

Kako su se upoznali Sara Jo i Marko Mandić i šta je to što ih toliko veže?

Sara u poseti Rimu (foto: sarajoofficial)
Sara u poseti Rimu (foto: sarajoofficial)

Saru Jovanović smo upoznali pre nekoliko godina u talent šou programu Prvi glas Srbije, a zatim nas je osvojila izvanrednim imitacijama u emisiji Tvoje lice zvuči poznato. Nakon nekoliko uspešnih singlova, Sara je odlučila da privede kraju rad na svom debitantskom albumu, a u razgovoru za Tračaru je otkrila zbog čega smatra da je važno snimiti album u doba kada se muzika uglavnom više ne kupuje, nego preslušava na internetu.

„Smatram da jedan izvođač nije ozbiljan i nije pravi muzičar ako se ne upusti u takvo nešto. Još tokom Prvog glasa Srbije sam tražila saradnike, ali, pre svega, samu sebe. Volim sve žanrove, svašta sam nešto slušala, svašta se nešto pevalo u takmičenjima, i pronašla sam mnogo toga što mi nije bilo toliko blisko, ali sasvim je drugačije kada kreneš da stvaraš svoju muziku. Onda je potrebno više vremena i pažnje, i nije tako lako pronaći sebe. Ali, skupila sam sjajnu ekipu i sada ostaje samo da sakupljamo polako pesme i da se bacimo na posao. Ne mogu da dam neki tačan datum, ali pripreme su počele i nadam se da će sledeća dva singla biti najava za to“, ispričala nam je Sara koju smo sreli na zabavi povodom lansiranja regionalne muzičke televizije i aplikacije IDJ Videos.

Primetili smo da Jovanovićeva najčešće sarađuje sa Markom Mandićem, bilo da se radi o duetima (Ujutru, Troje), pesmama koje je za nju radio ovaj mladi, talentovani muzičar (Probaj), ali i kao glumačka podrška u spotovima (Instagram). „Marko i ja smo se upoznali preko mog najboljeg druga, koga znam praktično od rođenja, tako da smo pre 7-8 godina imali priliku da prvi put popijemo kafu zajedno. Ta zajednička druženja su se nastavila, a naša ljubav prema muzici nas je još više zbližila. Toliko godina kasnije i dalje smo prijatelji, svake godine sve jači i jači. Radujem se svakoj sledećoj saradnji sa njim jer ne samo da je sjajan muzičar, nego zato što je sjajna osoba.“

Razgovor sa Sarom smo završili sabiranjem utisaka iz nedavne posete Rimu, gradu u kom je provela najveći deo svog života, pre dolaska u Srbiju. „Za Rim me pre svega vezuju najlepše uspomene iz detinjstva. Tamo žive moji prijatelji, koji često dolaze i ovde, da me posete i da uživaju u čarima Beograda. Ipak, ja uvek jedva dočekam ponovni odlazak tamo. Kada jednom vidiš Rim, uvek poželiš da mu se ponovo vratiš i da osetiš tu neverovatnu energiju. Osim toga, kada negde imaš prijatelje, uvek je lepo okupiti se sa njima i ćaskati o detinjstvu“, rekla je Sara uz osmeh za Tračaru.