Ko su najbogatiji latino izvođači?

(foto: WENN)

Latinska Amerika i Španija obiluju talentovanim muzičarima koji su stekli ogromnu popularnost i postali poznati u čitavom svetu, a većina njih je put do brojnije publike pronašla pesmama na engleskom jeziku.Zahvaljujući svetskoj slavi i milionima prodatih albuma, neki od latino izvođača se svrstavaju među najbogatije javne ličnosti na planeti.

Marc Anthony

Bivši muž Jennifer Lopez rođen je u Njujorku, a poreklom je Portorikanac. Objavio je 14 studijskih albuma, a njegovo bogatstvo se procenjuje na preko 45 miliona dolara.

Luis Miguel

Luis je meksički pevač i muzički producent, jedan od najpopularnijih u istoriji Latinske Amerike. Prodao je preko 100 miliona albuma i zaradio više od 45 miliona dolara.

Shakira

Zgodna Kolumbijka je zasigurno među najpoznatijim latino pevačicama, a prodala je više od 130 miliona diskova. Sa zarađenih 200 miliona dolara, spada među najbogatije zvezde na svetu.

Jennifer Lopez

Lopezova se rodila u Njujorku, a poreklom je iz Portorika. Uz bivšeg supruga Marca Anthonya, jedna je od najbogatijih latino izvođača na planeti sa preko 255 miliona dolara.

Gloria Estefan

Kubanska pevačica je dobitnica brojnih priznanja i nagrada, a prodala je preko 100 miliona diskova. Stekla je ogromno bogatstvo, koje se procenjuje na čitavih 750 miliona dolara.

Julio Iglesias

Otac popularnog Enriquea Iglesiasa, najuspešniji je španski pevač svih vremena. Preko 300 miliona prodatih diskova i nebrojeno mnogo koncerata donelo mu je neverovatno bogatstvo – preko 5 milijardi dolara.

 

Povezane vesti