in

Lažni doktor osuđen na 10 godina zatvora zbog ubrizgavanja cementa u lica pacijenata

(foto: newnownext.com)
(foto: newnownext.com)

Rasprostranjenost estetske hirurgije nametnula je nove standarde lepote, a kako nisu baš svi u mogućnosti da plate tretmane na eminentnim klinikama dovijaju se na sve moguće načine da koriguju usne, grudi ili zategnu lice.

Upravo zbog toga su brojni pacijenti (uglavnom transrodne osobe) postale žrtve prevaranta, takođe transrodne žene Oneal Ron Morris, koja je godinama unazad nudila botoks po izuzetno niskim cenama.

Međutim, nakon što je preminula jedna od pacijentkinja, koja je potrošila 2.000 dolara u periodu između 2007. i 2010. godine na injekcije za zatezanje lica, pokrenuo se sudski postupak protiv Morrisove.

Tek tada je izašlo na videlo da su ove injekcije u sebi sadržale, između ostalog, super-lepak i cement!

I dok srodnici i prijatelji žrtava ističu da im ništa neće vratiti njihove bližnje, ali da makar žele da prekinu začarani krug koji može odneti još mnogo žrtava, advokat Morrisove se protivi odluci suda u Majamiju da se njegova klijentkinja osudi na 10 godina uz sledeće obrazloženje: „Obe strane su podjednako krive u ovoj priči, zato što su svi oni pristali na tretmane za koje su znali da se obavljaju bez licence, pa su, samim tim, pristali na moguće rizike.“