Search
Close this search box.

Manekenka Bar Rafaeli osuđena na društveno korisni rad zbog utaje poreza

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Izraelski supermodel Bar Rafaeli i njena majka potpisale su nagodbu sa tužilaštvom zbog utaje poreza na osnovu koje je ona prihvatila krivicu da bi izbegla zatvorsku kaznu.

Bar Rafaeli je umesto na zatvor osuđena na devet meseci korisnog rada, a njena majka Cipi Rafaeli biće iza rešetaka 16 meseci.

Obe će dodatno biti osuđene na uslovne kazne i moraće da plate svaka po 720.000 dolara kao i za povraćaj poreza 2,3 miliona dolara, javili su izraelski mediji.

Tužioci su rekli da je 34-godišnja Bar Rafaeli prikrila stotine miliona dolara zarade od Poreske uprave od 2009. do 2012. godine kada je živela delom u inostranstvu, a delom u Izraelu.

Ona tvrdi da je živela uglavnom u inostranstvu, a tužioci kažu da laže i da nije prijavila prihod, skupe poklone i popuste koje je dobijala dok je bila u Izraelu.

Supermodel takođe tvrdi da ne zna ništa o nastojanjima da se sakrije zarada tokom tog perioda.

Ona se u julu prošle godine žalila Visokom sudu pravde na presudu nižeg suda da plati porez za zaradu u inostranstvu.

Govorila je da je njen odnos sa holivudskim glumcem Leonardom Dikaprijem bio dovoljno blizak da se smatraju porodicom i da stanuje u SAD, a ne u Izraelu.

Rafaeli je tokom tih godina imala porodične, finansijske i društvene veze u Izraelu uprkos odnosu sa Dikapriom i nije imala stalan dom u SAD, rekao je sudija.

Uz to je naveo da Dikaprio nije svedočio u korist Rafaeli i nema dokaza kako on gleda na njihov odnos, niti o njegovim namerama.

Slučaj je počeo decembra 2015. kada je Rafaeli optužena da je sakrila 250.000 dolara koje je dobila kao poznata ličnost.

Njena majka Cipi je optužena da je utajila milion dolara prihoda koji je primila radeći kao agent svoje ćerke.

POSLEDNJE VESTI