Modne agencije kao paravan za prostituciju

Manekenka progovorila o "javnoj tajni"

Ivana Stanković u nedavnom intervjuu iznela šokantne tvrdnje da su neke modne agencije zapravo paravani za prostituciju!

Manekenka, koja će na jesen otvoriti centar za ulepšavanje, tvrdi da mnoge agencije koje nude kurseve manekenstva služe za podvođenje mladih devojaka. “Mnoge poznate modne agencije u Srbiji uzimaju od 300 do 350 evra devojkama obećavajući im karijeru manekenke, nakon čega im se više nikada ne jave. A ima i onih koje niču preko noći, a manekenstvo im služi samo kao paravan za prostituciju,” priča Ivana za Blic.

“Ne bih ni znala šta se sve ovde kod nas dešava da u poslednje vreme ne radim kao posrednik između devojčica koje mi se javljaju preko Facebooka i svetskih agencija sa kojima ih spajam. Posle “Top modela”, kada je odjeknulo u javnosti da je najveći uspeh u manekenstvu postigla Dejana Živković, koju sam ja uzela pod svoje i uvela je u moju matičnu agenciju “Stella models” u Beču, devojčice su počele masovno da mi se javljaju. Pišu mi: “Ivana, veoma sam razočarana, moji roditelji su dali toj i toj agenciji 300 ili 350 evra za kurs manekenstva. Obećavali su mi posao u inostranstvu, kastinge, a ništa od toga nije bilo! Čim smo dali pare prestali su da nas zovu!” kaže manekenka, koja devojke željne manekenstva sa modnim agencijama povezuje potpuno besplatno, a proviziju dobije tek ukoliko one sklope neki modni posao.

“Mnoge devojke se predstavljaju kao manekenke, a nisu ništa drugo nego klasične prostitutke. Manekenstvo je kod nas često paravan za prostituciju. Naravno da ima mnogo devojaka koje se pošteno bave ovim poslom, ali one zarađuju do 100 evra po reviji. Manekenka u Srbiji sigurno ne može da ima tašnu od 3.000 evra, osim ako joj roditelji nisu kupili. Samim tim se pretpostavlja da zarađuje novac od nečeg drugog,” tvrdi Ivana i dodaje da starlete moraju da imaju dokaz za sve to što rade.

“Smešno mi je kada vidim neku starletu koja sepredstavlja kao zaštitno lice nekog kazina, i od toga je ne znam šta sve sebi kupila… Zašto ne pokaže tu kampanju? Krivi ste i vi novinari što im ne tražite dokaz nego im verujete na reč. Gde su im slike, gde su snimci?”

Izvor: Blic.rs

Povezane vesti

Back to Top

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.