Nadimak koji je dobila Kate od svog naroda dokazuje da nije toliko voljena

Kada kreće nova sezona Survivora?

Prijavi se na newsletter i saznaj među prvima.

  Kate u poseti jednoj osnovnoj školi pre mesec dana (foto: PA) Da li ste znali da Britanci vole da daju nadimke članovima svoje kraljevske porodice? Tako je na primer pokojna princeza Diana bila poznata kao Lady Di, dok su je nakon njene smrti prozvali People’s Princess. Lady Helen Taylor su nazvali Melons (Dinje), dok je vojvotkinja od Kemridža, Kate Middleton,  narodu postala poznata i kao Duchess of Do-Little (Vojvotkinja koja malo radi).
Naime, ovaj nadimak nastao je zato što Kate zaista zapostavlja svoje kraljevske obaveze. Prošle godine, na primer, prisusvovala je na samo 62 događaja, što je zaista malo ako se uporedi sa kraljicom Elizabetom koja je bila na čak 340. I ove godine je njen raspored manje-više prazan, jer se pojavila na samo 7 svečanosti. Prošle nedelje, Kate nije ispoštovala 115 godina staru tradiciju, te se nije pojavila na svečanosti za dan Svetog Patrika. Dok je neki ljudi osuđuju zbog njene neodgovornosti, drugi su na njenoj strani jer smatraju da je podizanje malog princa Georga i princeze Charlotte, prioritet. Da li vi mislite da je zasluženo dobila ovaj nadimak?

4 Responses

  1. Uopste mi nije jasno zasto se kraljevskojporodici posvecuje paznja izvan UK … narodu leba i igara, njihova uloga je tako nebitna i u samoj Britaniji.

  2. @SanjaS Zapravo, uloga kraljevske porodice u Britaniji ne da nije nebitna, nego je super bitna. Jedna od asocijacija na UK strancima je upravo kraljevska porodica, dakle magnet su za turiste. Pre par godina, kada sam bila u Londonu, par dana pre njihovog Bozica, secam se da su mediji izvestavali kako je dzem od sljiva, na koji je utisnut pecat kraljice Elizabete, rasprodat u rekordnom roku. Stranci su pokupovali. Dakle, Britanci od njih debelo zaradjuju. Samo od vencanja Princa Vilijama i Kejt Midlton, Britanci su inkasirali par milijardi eura. Sem toga, oni su na neki nacin i diplomate, pogotovo za zemje Komonvelta. Govoriti kako su oni nebitni za UK, je jako naivno…

  3. Nije da su nebitni oni kao porodica, ali su im ovi problemi vala baš nebitni!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI