in ,

Nadimak ‘ruska Lejdi Di’ postao kletva: unuka ruskog oligarha stradala u saobraćajki!

(foto: Instagram/ladydd11)
(foto: Instagram/ladydd11)

Dijana Lebedeva, 19-godišnja unuka ruskog oligarha Platona Lebedeva, poginula je u saobraćajnoj nesreći, što je postala udarna vest u Rusiji, gde je mlada lepotica bila predmet obožavanja mladih.

Dijana je postala slavna zahvaljujući svom dedi, koji je proveo nekoliko godina na robiji, budući da je proneverio državni novac dok je bio na čelu jedne od vodećih naftnih kompanija, ali se njegovo izgnanstvo okončalo kada ga je pre dve godine pomilovao ruski Vrhovni sud, po nalogu premijera Dmitrija Medvedeva. 

(foto: Instagram/ladydd11)
(foto: Instagram/ladydd11)

I pored kriminalne prošlosti svog dede (ili upravo zbog toga, jer je u ljudskoj prirodi, ma koliko se toga svi javno odricali, da slavi odmetnike od zakona), Lebedeva je praktično dobila status zvezde u Rusiji, a svi bogati tinejdžeri ove zemlje su smatrali kao stvar prestiža njeno pojavljivanje na njihovim privatnim zabavama. Ona se, osim toga, uvek nalazila na listama pozvanih na brojna javna dešavanja, a modne kompanije su se utrkivale koja od njih će joj dati više novca da postane zaštitno lice njihovog brenda. Zbog ovakvog aristokratskog načina života, ali i imena koje je delila sa Lejdi Di, tj. Dajanom, princezom od Velsa, Lebedeva je, među onima koji su pratili njen život, kao i u novinskim rubrikama nazivana ruskom Lejdi Di. 

Međutim, ovaj laskavi nadimak je postao kletva, budući da je Lebedeva stradala na isti način kao i prva supruga velškog princa Čarlsa, u saobraćajnoj nesreći. Obe su umrle mlade, Lejdi Dajana u 36. godini, a Dijana Lebedeva u 19.

(foto: Instagram/ladydd11)
(foto: Instagram/ladydd11)

Ova nesreća se desila u Švajcarskoj, gde je Dijana studirala sa 23-godišnjim Azerbejdžancem Azerom Jagubovim, sinom šefa moskovskog sedišta jedne aviokompanije, koji je upravljao automobilom koji se, pri brzini od 200km/h survao u jezero Lugano. Prema policijskom izveštaju, njih dvoje su se, u 4 ujutru, vraćali iz noćnog izlaska, kada je Jagubov izgubio kontrolu nad vozilom u oštroj krivini, u punoj brzini probio bankinu i sleteo u jezero. Policija pretpostavlja da se trkao sa drugim automobilom.

Ceo ruski džet-set oplakuje Dijanu, a fanovi još uvek ne mogu da se pomire sa tim da više nema slavne lepotice. Posebnu pažnju je privukla poslednja fotografija koju je postavila na svom Instagram profilu pre nedelju dana, ispod koje se nalazi preko 2.000 komentara u kojima mnogi izražavaju saučešće i nevericu što više nema ruske Lejdi Di.

„Nije ni znala da je ovo njena poslednja fotografija, a otišla je u najvećem sjaju, glamuru, lepoti i mladosti. Počivaj u miru, princezo“, glasi jedan od komentara ispod ove fotografije.

(foto: Instagram/ladydd11)
(foto: Instagram/ladydd11)