Neoprostiva greška CNN-a: za Dan zahvalnosti Amerikancima pustili film za odrasle

(foto: Screenshot)

Dan zahvalnosti je jedan od najznačajnijih praznika u američkoj tradiciji, a svakog četvrtog četvrtka u novembru, porodice širom Sjedinjenih Američkih Država se okupljaju i, uz neizostavnu ćuretinu, prisećaju se svojih predaka, engleskih doseljenika, odnosno tzv. hodočasnika, koje su, po dolasku u Novi svet, lokalni Indijanci naučili kako da uzgajaju žitarice, te se samim tim sklopio pakt između njih.

Ipak, slavlje ovog porodičnog praznika je ove godine narušila čuvena televizijska stanica CNN, koja je greškom emitovala film za odrasle sa transseksualnom glumicom Rajli Kvin u glavnoj ulozi, umesto nove epizode emisije Anthony Bourdain Unknown Parts. Ovakav propust za takvu televiziju bi sam po sebi bio katastrofalan sve i da je spomenuti film emitovan makar samo minut, a ne čitavih pola sata.

Ipak, nakon istrage, nastale nakon prijava izrevoltiranih gledalaca, ustanovilo se da je spomenuti film emitovan samo u Bostonu, dok je ostatak Amerike u tom terminu na CNN-u gledao već najavljeni sadržaj. Ovaj propust je stoga pripisan kablovskom operateru RCN, a ne samoj TV stanici.

Rezultati istrage još nisu dostupni široj javnosti, ali, budući da ova greška nije primećena čitavih pola sata, što deluje malo verovatno, dovodi do zaključka da se radi o namernoj osveti dežurnog radnika, koji je bio nezadovoljan što mora da radi na Dan zahvalnosti.

Povezane vesti

Back to Top