in

Nije sve u slavi i novcu – zvezde koje su patile od depresije!


Oni nam se smeše sa naslovnih strana časopisa, bilborda, omota muzičkih albuma i filmskih postera, mašu sa crvenog tepiha… Pomislili bismo da nemaju nijednu brigu na ovom svetu. Međutim, ni poznate ličnosti nisu imune na čestu „boljku“ današnjice – depresiju. Mnoge zvezde su se još  u mladosti borile sa ličnim demonima… A neki se sa njima bore i dan danas.

Ellen DeGeneres (foto: Facebook)
Ellen DeGeneres

Gotovo nam je nezamislivo da je ova komunikativna i duhovita voditeljka i komičarka imala psihičkih problema i da je patila od depresije! Ali Ellen je imala teških trenutaka na početku karijere.

„Želela sam da postanem slavna jer sam mislila da će me tada ljudi voleti. Kada sam sve to izgubila, osetila sam se kao da se moj ceo svet ruši. Sada znam da me je to iskustvo samo ojačalo i naučilio ono najvažnije – da postanem bolja osoba“, priseća se Elen.

Owen Wilson
Owen Wilson

Ovaj harizmatični glumac kog svi pamtimo po ulogama u romantičnim komedijama kao što su Wedding crashers i Meet the parents patio je od depresije zbog koje je čak pokušavao da izvrši samoubistvo 2007. godine. Od tada, Owen se oporavio i njegova karijera krenula je uzlaznom putanjom.

Ann Hathaway
Ann Hathaway

Lepa glumica, zvezda filma Devil wears Prada priznala je da je patila od depresije i anksioznosti kao tinejdžerka. U intervjuu za magazin Tattle ispričala je da se borila sa svojim „demonima“ pre nego što ju je film The princess diaries proslavio. Odbila je da koristi anti-depresive i trudila se da radom na sebi prevaziđe svoje probleme.

„Nedavno sam pitala mamu da li se seća te devojke… Nje odavno više nema… Žao mi je što sam tako dugo patila. Sada uviđam da sam bila samoživa i narcisoidna“, rekla je Ann.

J.K. Rowling
J.K. Rowling

Ova slavna britanska spisateljica, autorka čuvenih knjiga o dečaku čarobnjaku Harry Potteru, danas je jedna od najbogatijih žena na svetu. Međutim, teška finansijska situacija na početku karijere stvorila joj je psihičke probleme sa kojim se bori i dan danas!

„Finansijski problemi i depresivne misli bili su dobra motivacija za romane o magiji, maskiranim stvorenjima koji imaju sposobnost uticanja na ljudsku sreću (Dementori)“, rekla je 2010. tokom gostovanja u emisiji The Oprah Winfrey Show.

Gwyneth Paltrow
Gwyneth Paltrow

Poznata glumica i Oskarovka, Gwyneth Paltrow, patila je od postporođajne depresije nakon rođenja svog drugog deteta 2006. godine. Posle intervencije njenog (sada već bivšeg) muža Chrisa Martina, Gwyneth je našla spas u psihološkom savetovanju i napornim treninzima.

„Osećala sam se kao zombi, bez emocija. Nisam se mogla povezati sa svojim detetom. Bilo je strašno“, rekla je glumica u jednom intervjuu.

Demi Lovato
Demi Lovato 

Mlada pevačica i bivša Disneyeva zvezdaDemi Lovato u tinejdžerskim godinama patila je od bipolarnog poremećaja i borila se sa anorkesijom. Uz podršku porodice uspela je da prevaziđe svoje problema i, kako ona kaže, postane nova, bolja osoba. Danas je uzor mnogim mladim devojkama koje se bore sa istim problemima. 

Michael Phelps
Michael Phelps

Zlatni dečko amerčkog plivanja, Michael Phelps, od malena se bori sa takozvanim ADHD poremećajem, čiji su simptomi hiperaktivnost i deficit koncentracije. Problemi su počeli kada je imao 9 godina i zbog toga mu se školovanje pretvorilo u noćnu moru. Srećom, treninzi su mu pomogli da se izbori sa problemima.

Heath Ledger
Heath Ledger

Tragična i prerana smrt glumca Heatha Ledgera, koja je nastala usled korišćenja prevelikih doza lekova protiv insomnije i anksioznosti, šokirala je svet 2008. godine.

Međutim, i pre ovog strašnog događaja ovaj glumac borio se protiv depresije i insomnije, a pričalo se da je jedan od glavnih uzroka tome bio raskid sa verenicom Michelle Williams, glumicom sa kojom ima dete. Izjave njegovih bližnjih potvrdile su da su njegovi psihički problemi počeli mnogo pre toga.

Catherine Zeta-Jones
Catherine Zeta-Jones

Lepa glumica Catherine Zeta-Jones zapanjila je javnost kada je priznala  da se godinama borila sa maničnom depresijom i bipolarnim poremećajem, koji su bili posledica stresa. Catherine kaže da je odlazak na bolničko lečenje u privatnu kliniku za mentalno zdravlje bila najbolja odluka koju donela u životu.

„Sad sam srećna, ali to ne znači da se problemi neće vratiti. Sada znam, da ako se problemi ponovo jave, u taj mračni svet neću uvlačiti ljude oko sebe, već ću potražiti stručnu pomoć“, rekla je glumica u jednom intervjuu.

Princeza Diana
Princeza Diana

Njena tragična smrt 31. avgusta 1997. godine, ostavila je britansku javnost u suzama! Iako je bila miljenica cele nacije (a i šire), Diana je godinama patila od depresije i poremećaja u ishrani. Njeno stanje se pogoršalo posle razvoda od britanskog prestolonaslednika Charlesa.

„Kada vas niko ne sluša ili imate utisak kao da nikog ne zanima kroz šta prolazite, svašta vam može pasti na pamet. Nisam volela sebe, i užasno sam se stidela sopstvene slabosti i toga što nisam umela da se nosim sa pritiscima“, izjavila je u intervjuu za BBC 1995. godine.

Angelina Jolie
Angelina Jolie

Jedna od najseksipilnijih i najuspešnijih žena današnjice, Angelina Jolie, zapala je u depresiju nakon smrti njene majke 2007. godine. Iako su tvrdili da se glumica hrabro nosi sa gubitkom majke sa kojom je bila jako bliska, istina je da je ona postala opsednuta humanitarnim radom kako bi skrenula misli.

„Teško sam podnela odlazak majke, nisam mogla da zaustavim naviranje negativnih misli. Nisamimalavolje da ujutruustanemizkreveta.Spas sam našla u poslu, naterala sam sebe da budem aktivnija“, rekla je Angelina u intervjuu Contact Music.

Lady Gaga
Lady Gaga

Jedna od najkontroverznijih i najuspešnijih muzičkih zvezda današnjice, pevačica Lady Gaga pati od depresije još od detinjstva… Ona otvoreno priča o svojim psihičkim problemima i kaže da se protiv depresije bori – muzikom!

Evo šta je izjavila krajem 2013. godine za Harpers Bazaar, nakon što je njen album Artpop „dočekan na nož“ kritike, „Zaista sam se osećala kao da umirem, moje svetlo se potpuno ugasilo. Rekla sam sebi – Šta god da je ostalo, čak i jedan mali tračak svetlosti, pronaći ćeš to i učiniti da se razmnoži. Moraš zbog sebe. Moraš zbog svoje muzike. Moraš zbog svojih fanova i svoje porodice.“

Kylie Minogue
Kylie Minogue

Australijskoj pop zvezdi Kylie Minogue dijagnostikovan je karcinom dojke 2005. godine, nakon čega je otkazala turneju i podvrgla se mazektomiji a zatim i hemoterapiji. Iako se uspešno izborila sa opakom bolešću, kaže da joj se život promenio iz korena.

„Borila sam se sa osećanjem da nikada više neću biti normalna. Nisam mogla da se nosim s činjenicom da će mi rak, iako izlečen, promeniti život. Međutim, dođe vreme kada morate da pokažete zrelost.Uz stručnu pomoć naučila sam da prihvatim život, sa svim usponima i padovima koje nosi“,izjavila je Kylie jednomprilikom.

J.V.M./TRAČARA
Foto: Facebook,Instagram,UsWeekly,DailyMail