Otkriveno zašto Kate Middleton uvek drži torbicu dvema rukama

(foto: WENN)

Mnogima je zapala za oko činjenica da Kate Middleton uvek nosi tzv. clutch-bag, tj. praktične male torbice koje su predviđene da se nose u jednoj ruci, tako što ih drži ispred sebe, pritom koristeći obe ruke.

Kako vojvotkinja od Kembridža ima jako veliki uticaj na svoje sunarodnike mnoge žene su počele ovu vrstu torbe da nose upravo na ovaj način i ne shvatajući da postoji veoma dobar razlog zbog kog ih Kate ne nosi u jednoj ruci.

Naime, u pitanju je protokol koji umnogome određuje način života članova kraljevske porodice, a ovaj je vezan za rukovanje. Iako nama ‘običnim smrtnicima’ deluje kao prenemaganje izložiti se naporu da nekome pružiš ruku, treba se staviti u kožu nekoga ko svakodnevno dolazi u dodir sa stotinak ljudi koji žele barem nakratko da porazgovaraju sa njim i stegnu mu ruku.

(foto: WENN)

“Protokol nalaže da ne smete pružiti ruku bilo kome od članova kraljevske porodice niti se rukovati sa njima, osim ukoliko oni to ne odluče. Kada bi se vojvotkinja od Kembridža rukovala sa svakim koga upozna ceo dan bi potrošila samo na to”, javljaju zvaničnici britanskog plemstva.

Dok se Kate snašla da izbegne rukovanje tako što drži torbicu u obe ruke, sa druge strane vojvoda od Edinburga drži obe ruke iza leđa. “Zbog toga ostavlja utisak gracioznosti, koji ne bi imao kada bi držao ruke u džepovima. To bi bilo neoprostivo.”

(foto: WENN)
(foto: WENN)

Povezane vesti

Back to Top