in

Pretučena novinarka Kurira Ljiljana Stanišić: Muškarci je tukli više od 20 minuta


Povodom napada na novinarku Kurira Ljiljanu Stanišić, održala se konferencija za novinare u prostorijama Adria medija grupe u Vlajkovićevoj broj 8.

O napadu koji se dogodio na nju, govorila je novinarka Ljiljana Stanišić i odgovorni urednik Kurira Rajko Nedić.

Ona je brutalno je napadnuta i isprebijana u noći između 4. i 5. decembra kada je četvoro ljudi koji su sedeli za susednim stolom u restoranu u kojem se našla pomislilo da ih snima.

Kada je izašla iz restorana i krenula kući, muškarci su je napali. Batinanje je trajalo više od 20 minuta, iako je bezuspešno pokušala da objasni da ništa nije snimala. Šutirali su je, gurali, šamarali i vukli, zbog čega je završila sa podlivima po celom telu i povredama vrata i ruku.

„Znam da su uz mene kolege i da je iza mene ozbiljna medijska kuća. još uvek ne mogu da poverujem šta mi se desilo. Ne želim da se to ponovi i da iko više prođe taj pakao,“ rekla je novinarka okupljenim kolegama koje su joj pružile podršku i dodala da su napadači pretili njenoj deci.

„Sačekaću da tužilaštvo i policija obave svoj deo posla, a onda ću videti kako ću dalje reagovati. Ne želim da iko više doživi nasilje, nijedan novinar, nijedna žena Neću davati prostora nebitnim ljudima, jer to ne rezultira onako kako želim, a sklona sam borbi za pravdu,“ dodala je ona.