in ,

Progovorio i sin: stravična ispovest Nemanje Nađa


(foto: Screenshot/Život priča/Iz profila)
(foto: Screenshot/Život priča/Iz profila)

Sukob bivših supružnika Nađ je uzdrmao celu Srbiju, a nakon što smo čuli dve različite verzije priče, od strane Jelene Alberta Nađa, slučaj porodičnog nasilja je završio na sudu, na kom se pojavio i najstariji sin ovog nekadašnjeg bračnog para. Nemanja Nađ je, ruku pod ruku, napustio sudnicu sa majkom, a njegova izjava za javnost je bacila novo svetlo na celu ovu priču.

„Stidim se oca i javno ga se odričem. Želim da ga zakopam da više niko ne čuje za Alberta Nađa. Tukao je moju majku pred mojim očima i očima mog brata Nikole i male sestre Jane. Kobne noći je pokušavao da iz nje izvuče svoju verziju istine, koju je on želeo da čuje, i tražio joj je da prizna da ga je prevarila sa njegovim saigračem iz Partizana. Da li u prevaru spada nekoliko razmenjenih poruka i razgovor?“, izjavio je Nemanja za Kurir, a potom otkrio nekoliko jezivih detalja iz prošlosti.

„Moj otac je psihijatrijski slučaj. Imao sam 14 godina kada je pokušao da je siluje preda mnom. Skinuo joj je odeću i krenuo da je siluje kašikom za cipele, a zatim ju je tom istom kašikom tukao. I jastukom je pokušao da je guši. Pokušavao sam da je branim, ali on me je uhvatio za vrat i pribio uz orman. Ne znam šta mu se desilo, pa me je pustio, a nju je nastavio da bije. Preklinjao sam ga da ubije mene jer je ona potrebna Nikoli i Jani, ja ionako ne vidim. Nije prestajao, već ju je udarao u glavu. Majka je tražila da zove Hitnu pomoć, na šta je on rekao: ‘Bolje zovi mrtvačnicu'“, nastavio je svoju priču kroz suze 20-godišnji Nađ.

Nemanja se, revoltiran očevim gostovanjem na televiziji, osvrnuo i na očeve prevare. „On je našao da priča o neverstvu, a varao ju je gde god je stigao. Te 2006. godine čuo sam jedan razgovor, kada je išao na operaciju prepona u Nemačku. On je skoro pa žigolo, samo što nije babe… da ne kažem šta. Umesto što prosipa prazne priče, bolje da mi je platio operaciju u Španiji.“

Povodom ovog slučaja i Albert Nađ je saslušan u policiji, a kada je  saznao da ga se sin odrekao, kratko je poručio: „Upravo sam u jednoj privatnoj klinici, razgovaram sa vlasnikom koji me je lično pozvao i ponudio operaciju za mog sina. Bio sam presrećan, poslao sam sinu poruku, na šta mi je on odgovorio: ‘Alberte, sada je za sve kasno’. Šta da vam kažem, pretužan sam. Ovo je strašno.“