Rumunija izbačena sa Eurosonga

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Ipak neće nastupati ove godine (foto: TVR)

Tužna vest za fanove Evrovizije. Rumunija ove godine neće nastupati, iako je nastup njihovog predstavnika bio predviđen za drugo polufinalno veče 12. maja.

Do povlačenja njihovog učešća je došlo zbog neplaćanja dugovanja. Naime EBU (European Broadcasting Union) je povukla svoje usluge nakon što je javni medijski servis rumunske televizije- Televiziunea Română (TVR) ostao dužan više od 16 miliona švajcarskih franaka. TVR neće moći da učestvuje u prenosu Eurosonga 2016., kao i ostalih bitnih sportskih događaja.

Ova odluka je donesena nakon što je rumunskoj vladi upućena molba da izmiri svoja dugovanja. Rok za to je bio 20. april.

Ingrid Deltenre, generalna direktorka EBU je izjavila: „Žalosno je što smo primorani na ovako nešto. Razočarani smo što su svi naši pokušaji da se ovo razreši nije uticalo na rumunsku vladu. Pokušali smo da nađemo rešenje, ali nismo uspeli. Zaduženja RTV ugrožavaju finansijsku stabilnost samog EBU.“

Jon Ola Sand je izjavio: „Ovo je naravno veoma razočaravajuće za predstavnika koji je trebalo da predstavlja Rumuniju, za naše kolege koje rade na TVR, ljude koji su sve marljivo pripremali za takmičenje, ali i rumunske navijače i sve fanove Evrovizije.“

Ovaj postupak ipak neće ugroziti dalje takmičenje, i za sad sve teče po planu. CD sa svim pesmama sa takmičenja će uključivati i rumunsku pesmu.

POSLEDNJE VESTI