Search
Close this search box.

Sam Smith ‘zapalio’ internet: Dobio Oskara, a svi mu se smeju

Sam sa Oskarom koji je dobio za numeru ‘Writing’s on the wall’ (foto: Instagram) Britanski pevač Sam Smith je osvojio prestižnu nagradu Oskar za pesmu Writing’s On the Wall iz novog filma o agentu 007 – Spectre. Međutim, njegov sjaj je trajao koliko mu je trebalo da dođe do bine i preuzme nagradu, jer je svojim govorom izazvao bujicu komentara na društvenim mrežama.
U svom govoru zahvalnosti pevač je rekao da Oskara posvećuje LGBT zajednici. „Stojim ovde večeras kao ponosan gej muškarac i nadam se da svi možemo da stojimo zajedno jednaki jednog dana“, rekao je Sam, a potom je dodao da je nedavno pročitao tekst koji je napisao slavni glumac Ian McKellen da ni jedan otvoren gej muškarac do sad nije osvojio zlatnu statuu. Elton John (Foto: WENN) Međutim, ta njegova tvrdnja nije tačna, pa je Twitter ‘goreo’ od komentara upućenih dobitniku Oskara. Članovi ove društvene mreže su odmah ispisali sve dobitnike prestižne nagrade koji nisu krili da su gej:
  • 1964 – George Cukor je dobio Oskara za najboljeg režisera za film My Fair Lady
  • 1981 – John Gielgud je dobio Oskara za najboljeg glumca, Arthur
  • 1994 – Elton John je dobio Oskara za najbolju pesmu Circle of Life
  • 2000 – Alan Ball je dobio Oskara za najbolji originalni scenario za film American Beauty
  • 2008 – Dustin Lance Black je dobio Oskara za najbolji scenario za film Milk
Dustin Lance Black and tom daley wenn
Tom Daley i Dustin Lance Black (Foto: WENN)
Ali tu se ova priča ne završava, jer je ogorčeni dobitnik oskara iz 2008. godine, Dustin, optužio Smitha da šalje poruke njegovom budućem suprugu plivaču Tom Daleyu. „Hej, Sem Smith, ako ne znaš ko sam, možda bi bilo vreme da prestaneš da šalješ poruke mom verenikua“, napisao je on na Twitteru. Sam se kasnije izvinio svima, a posebno Blacku, kome je poručio da će „obavezno pogledati njegove filmove“, a za svoj previd u govoru zahvalnosti okrivio je „mamurluk i umor“.  

POSLEDNJE VESTI