Prati nas

Serije

Simpsonovi povlače epizodu u kojoj je gostovao Michael Jackson

Epizoda popularne animirane serije Simpsonovi u kojoj je Michael Jackson pozajmio svoj glas jednom liku biće povučena u jeku nove nove kontroverze oko pevača, izjavio je izvršni producent serije James L. Brooks.

On je rekao da je zajedno s kreatorima serijala Mattom Groeningom i Alom Jeanom doneo tu odluku nakon što su pogledali dokumentarac Napuštajući Neverlend, koji je od juče dostupan u Srbiji, a u kojem su dvojica muškaraca obelodanila da ih je Jackson godinama seksualno zlostavljao dok su bili deca.

“Čini se da je to jedini izbor”, rekao je Brooks za Wall Street Journal. “Ljudi s kojima radim – s kojima sam proveo život prepirući se oko šala – bili su jedinstveni u vezi sa tim”, kazao je.

Ta epizoda bila je netaknuta uprkos što su se godinama pojavljivale optužbe da je Jackson, koji je umro 2009, seksualno zlostavljao decu, ali je Brooks izjavio da je dokumentarac toliko uverljiv da ih je prisilio da promene mišljenje.

Jackson je u epizodi iz 1991. “Stark Raving Dad” dao glas liku Leonu Kompowskom. Bila je to prva epizoda treće sezone u kojoj je Homer Simpson u psihijatrijskoj bolnici i deli sobu s Kompovskym, koji tvrdi da je Michael Jackson.

“Počeo je postupak” za uklanjanje te epizode,” dodao je Brooks za Wall Street.

loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iz kategorije Serije

To Top