Prati nas

Video

Učiteljice maltretirale Severininog sina u školi, zaključali ga, telesno i psihički povređen

Severina Kojić održala je konferenciju za novinare u Zagrebu, povodom predstojeće turneje, no sve je počela priču o zlostavljanju koje je njen maloletni sin Aleksandar doživeo pre nekoliko dana.

“U petak 11. 10. ove godine u OŠ Matija Gubec gde moj sin pohađa drugi razred međunarodnog programa, desio se incident kad mom suprugu, koji uredno sa mnom preuzima dete, nakon nastave iz škole nisu dali moje dete. Učiteljice Marina i Petra su ga zaključale u školu, navlačile, telesno i psihički povredile, i tako su ga držale puna dva i više sati. Iako po sudskom sporazumu moj suprug ima pravo preuzeti dete iz škole, ali su se direktorka Ljiljana Klinger, koja ima dosta tužbi u toj školi od ostalih majki, zajedno s ocem dogovorili da nitko osim mene ne sme preuzimati dete iz škole,” ispričala je Severina.

Rekla je da se zbog toga oseća kao jedina majka koja ne može da obavlja svoj posao i koja ne sme biti bolesna. Severina je potom otkrila da ovako reaguje i između ostalog zato što joj se sin jako prepao jer je i sam hteo da otrči Igoru Kojiću, Severininom mužu, koji je došao po njega.

“Naime, ja sam im poslala i izvinjenje jer sam od plesnih probi imala malu povredu. Do danas me niko iz te škole nije nazvao, dobijam i dalje preteće mailove od oca, dete mi ne želi ići u školu jer je doživelo veliku traumu. Prepao se, mislio je da će sve vreme biti zatvoren u školi. Vukle su ga za ruku, za ramena, za stomak, to sve imam i u doktorksom nalazu, i pretile su mu da će dobiti batine ako ustane sa stolice jer je on vikao da hoće kod Igora. Čak su ga vlastitim telom sprečavale da izađe iz razreda. Tek nakon dva i po sata maltretiranja direktorka koja se nije pojavila u školi, rekla je da je otac dao dozvolu da suprug preuzme dete,” objašnjava ona i nastavlja:

“Naime, i Centru za socijalnu rad, podružnica Maksimir, koja me već godinama kao majku i kao ženu i kao osobu ne doživljava, protiv kojeg sam već pet puta tražila da se izuzme iz ovog slučaja, a kad sam ih prvi put prijavila, onda su susrete s ocem podigle na pola-pola, čak mu dale da dete živi s njim. Dete s njim nije živelo do treće godine jer je on tako odlučio, čak je na sudu rekao da prvih godinu dana života detetu muškarac nije potreban.”

“Radnice Centra rekle su da se to njih ne tiče. Sve ovo se dešava jer mi je otac djeteta uz pomoć Centra za socijalnu rad i još nekih ustanova rekao da će mi uzeti dete koje sa mnom živi od rođenja. On je uzeo g. Ratka Mačeka koji je mojoj prijateljici rekao da su napravili sve da mi se oduzme dete, to je bilo pre neke dve godine. Navodno je Milan Popović platio kampanju Milanu Bandiću, a škola je pod gradskom upravom,” rekla je ogorčena pevačica.

Osvrnula se i na prava žena u društvu te na žrtve zlostavljanja i silovanja te je zaključila da je u svojem dugogodišnjem parničenju s bivšim suprugom i sama doživela slično ‘silovanje na sudu u Splitu’.

“Ovo sam podelila s vama kao mama i zaposlena žena koja ima iste probleme kao i svi ljudi u ovoj zemlji i svi rade i magično se snalaze, kojoj otac uz pomoć dete sistema, na sve moguće načine ali na vrlo sumnjive načine, pokušava uzeti dete i onemogućiti rad. Osetila sam i osećam na svojoj koži da je nešto trulo u državi Hrvatskoj i ne želim da se to više desi niti jednom detetu u ovoj zemlji. Takođe bih napomenula da me otac deteta već godinama maltretira preko pojedinih srpskih tabloida. Koristi laži i klevete, a sve radi pokušaja da me uništi i profesionano i privatno.”

Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top