Umesto da snime album, ‘Doktori’ se – raspali!

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Bend Doktori, nastao u prvoj sezoni X Factora više ne postoji!

Ovu tužnu vest saopštila je u otvorenom pismu na Facebooku mentorka Kristina Kovač, koja je prethodnih meseci sa njima radila. Kako Kristina kaže, bend je pregovarao sa predstavništvom strane izdavačke kuće u Srbiji i regionu oko izdavanja albuma, ali da su neki od članova odustali od zajedničke karijere.

Pročitajte Kristinino otvoreno pismo!

Dragi svi,

iako znam da će ovo izazvati novi talas razvlačenja po medijima, osećam kao svoju obavezu da vas obavestim da, nakon višemesecnog truda da pokrenem karijeru Doktora, a na moju ogromnu žalost, grupa Doktori više ne postoji.

U mom trudu da im obezbedim šansu za uspešnu karijeru sam dogurala do ponude jedne od vodećih svetskih diskografskih kuća (sa predstavništvom u Srbiji i regionu) da Doktori potpišu ekskluzivni ugovor za snimanje singla/sa opcijom albuma koji bi ta kuća finansirala i tretirala kao svoj br. 1 prioritet.

Dugujem vama, njihovim fanovima, objašnjenje toga kako je došlo do raspada benda.

Jedan od članova napustio je bend odmah nakon završetka X faktora, bez ikakve želje da nastavi dalje, čak i kada je znao kakva šansa se bendu pruža sa ovom internacionalnom kompanijom.

Drugi član je u nekom trenutku, po mojoj, i proceni ostatka benda, počeo da se ponaša u neskladu sa činjenicom da je deo benda, stavljajući svoje interese ispred interesa benda, i ja sam, priznajem, na osnovu svog dosadašnjeg iskustva u muzičkom poslu sama rekla da ja sa njim više neću raditi.

Uprkos svemu tome, diskografska kompanija je i dalje bila voljna da radi, i da pristupi razgovorima i pregovorima o potpisivanju ugovora sa ostatkom grupe Doktori. 

Bez obzira na tu srećnu okolnost, treći član mi je juče saopštio da njemu to ne deluje kao dobra ideja, i da se on posvećuje radu na svojoj pesmi, i svojoj solo karijeri.

Ja moram da vam kažem da sam jako tužna zbog svega ovoga, pa i razočarana.

U svom odnosu prema Doktorima i radu sa njima uvek sam imala interes grupe na prvom mestu, uložila sam apsolutni maksimum u rad sa njima na X faktoru, verovala u njih, podržavala ih, odvajala nenormalno mnogo vremena da im osmislim vokalne aranžmane, da ih spremim za šou, iskreno, više nego ijedan drugi mentor.

Krivo mi je što su neiskustvo i neka vrsta nerealnog sagledavanja stvari odneli primat nad šansama kakve se događaju jednom u životu. Naročito mi je krivo zbog poslednja dva člana koja su, po mom mišljenju, ujedno bila i najradnija, najvrednija, najrazumnija i, u odnosu prema radu i meni, najkorektnija dva člana.

Svim momcima želim uspešne karijere, da ne zapostave svoj talenat, da rade vredno, da vuku pametne poteze. I da brzo uče, trebaće im.
A sa nekima od njih, verujem, još cu sarađivati, sa velikim zadovoljstvom.

Tužna mentorka K.

P.Ž./Tračara

POSLEDNJE VESTI