in

Večeras prvo polufinale Evrovizije – ko će u finale?


Najveće muzičko takmičenje u Evropi, Evrovizija, počinje večeras prvim polufinalom u Bakuu!

Večeras će svoje mesto u finalu pokušati da osvoje Albanija, Austrija, Belgija, Kipar, Danska, Finska, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Litvanija, Moldavija, Crna Gora, Rumunija, Rusija, San Marino i Švajcarska. Albanska državna televizija zatražila je da odloženo emituje prenos Evrovizije, zbog velike saobraćajne nesreće koja se u toj državi dogodila.

Kristalna hala Baku

Kristalna hala u Bakuu već je spremna a od navedenih 18 država, samo će njih 10 otići u finale. Ceo šou vodiće Nargiz, Eldar i Leyla, inače voditelji nacionalne azerbejdžanske televizije, koji će tačno u 21 čas pozdraviti milione gledalaca širom evropskog kontinenta.

Inače, žiri koji će večeras glasati, juče je prisustvovao probi i već odredio kome će dati svoj glas. Ipak, ti glasovi biće otkriveni tek večeras, nakon što se saberu glasovi dobijenu putem televotinga. Pored glasača iz 18 država, pravo glasa večeras imaće i glasači iz Italije, Španije i Azerbejdžana.

Pogledajte kako će Kristalna hala izgledati večeras! Sve pesme možete preslušati na kanalu EUROSONG 2012 na našoj televiziji. Ko ide u finale?

Do večeras, evrovizijsku muziku slušajte na Tračara TVu. :)

P.Ž./Tračara
Foto: Andres Putting, Elke Roels, Thomas Hanses (EBU)

loading...