Prati nas

Biljana Srbljanović: JK je pop kultura!

Hot!

Biljana Srbljanović: JK je pop kultura!

Srbljanovićeva podržala pitanje o Karleuši

Spisateljica Biljana Srbljanović oglasila se na Twitteru nakon što je srpska intelektualna elita napala rukovodstvo Filozofskog fakulteta u Nišu zbog pitanja o Jeleni Karleuši na prijemnom ispitu.

“Šta su poludeli oko Jelene Karleuše u testu opšte informisanosti na Filozofskom, kao da je ona žena samu sebe stavila,” napisala je Biljana, koja smatra da je pitanje u potpunosti na mestu sa namenom testa, o čemu je Tračara već pisala.

“U testu opšte informisanosti nalazim da je potpuno normalno postaviti pitanja iz pop kulture. To što je čitav test moronski, to je drugo. A u redu im je pitanje ispred: „Oskarovac Tom Henks je po veroispovesti a) mormon, b) pravoslavac, c) budista. To je opšta kultura, kako se krsti američki glumac, pošto se krsti s tri prsta, time postaje opštekulturan. Gledam nešto taj test, ja bih pala sto posto, niti znam šta jede svilena buba, niti gledam „Dr Hausa“, niti znam hobite, mnogo važno za filozofe. O Tomu Henksu znam da je idiot. Budući sociolozi zato moraju da znaju ovo: „Koja TV serija prati život porodice Gavrilović?“ To je isto u redu, samo je Karleuša frka,” nastavila je svoje izlaganje na Twitteru, a zatim se prokomentarisala i Cecu Ražnatović.

“Da je pitanje glasilo: „Koja folk zvezda je pružila alibi Dušanu Spasojeviću, jednom od ubica Zorana Đinđića“, bilo bi isto frka, ili trik pitanje „Koja folk zvezda je bila uhapšena tokom akcije ‘Sablja’“. „Biće kažnjeni profesori zbog Karleušine pesme“. J**ote, šta će, da ih streljaju? U zemlji u kojoj je Ana Bekuta svakodnevno imenovana u tekstovima o sastavljanju vlade, najveći skandal je Karleušina pesma. Ma palite,” ogorčeno je napisala Srbljanovićeva a onda dodala svoje pitanje.

“Pitanje 31 – „Kako se zove Noletov pas? a) Pjer b) Vuk Jeremić c) ne znam, ali sam bio dedi na sahrani. Glupo pitanje. Pošto su sva tri tačna” bila je jasna spisateljica.

P.Ž./Tračara/Alo


Loading...
18 komentara

18 Comments

 1. :)

  12. 07. 2012. at 16:15

  jelena kao predstavnik pop kulture?? mislite folk-kulture!! Ok, posto je to test opste informisanosti, naravno da ce tu biti istaknuta pitanja o trenutnim dogadjajima i licnostima kod nas kao i u svijetu, pod uslovom da su filozofko-socio-psiholoshkog karaktera!!.. Ali posto je u pitanju Filozofki fakultet, malo su apsurdna pitanja koje se ticu svakodnevnice, a pogotovu ako je u pitanju Jelena Karleusa!! Sramota!

 2. Cher

  12. 07. 2012. at 16:17

  „Kako se zove Noletov pas? a) Pjer b) Vuk Jeremić c) ne znam, ali sam bio dedi na sahrani.” HAHAHHAHAHHAHAHAHHA , oplakah :D

 3. ihlelestoseneubihispodonekruske

  12. 07. 2012. at 16:25

  Axaxaxa… Ako im je rekla…
  Ja sam baš zbog te “opšte kulture” i odustao od psihologije… Da bi dobro odradio taj test, ne trebaš biti kulturan i svestran već moraš biti pokretna enciklopedija… Svašta sam čitao od pitanja za pripremu, i verujte mi ovo za JK bi tebalo biti bonus pitanje, jer i onaj ko je ne sluša i ne voli u ovom dobu internet manije je sigurno čuo nešto o onoj pesmi barem preko fejsa im je neko od prijatelja objavio link… A ako je pitanje na testu opšte informisanosti “Kolika je površina Belgije” onda nikom ništa (geografija je bitan deo opšte kulture, ali molim vas da li je bitno znati površine zemalja)…

 4. Mita

  12. 07. 2012. at 16:36

  Hahahaha, ovo za Noletovog psa. Ova bi zena mogla da postane komicarke, kakve urnebesne izjave ima. *.*

 5. Ljubica

  12. 07. 2012. at 16:36

  zanimljivo , samo me interesuje zasto je tom henks idiot?

 6. Persida

  12. 07. 2012. at 16:38

  koja je fora s ovim Your comment is awaiting moderation, valjda svako moze da kaze sta hoce, izem ti demokratiju

 7. Ljubica

  12. 07. 2012. at 16:40

  ama zasto ne pustas moje komentare, nisi mi jasna …

 8. Nicki

  12. 07. 2012. at 16:41

  A ko je nju pitao?

 9. :)))

  12. 07. 2012. at 16:48

  Biljana nigdje nije pogrijesila i sve sto je rekla u pravu je a ovo za noleta mi je vrh!

 10. horisontale

  12. 07. 2012. at 17:04

  da,na tom testu bi garantovano pala ali verovatno na svim testovima vezanim za narkomaniju bi prosla…ti si najmanje merodavna da komentarises Cecu jer si i sama imala problema sa zakonom,zato se pokrij i cuti!

 11. Cvetic

  12. 07. 2012. at 17:55

  Prvenstveno, zbog cega se podbunila intelektualna elita? Zbog toga sto jedan buduci, fakultetski obrazovan, normalan covek, koji ce pricati o mnogim vecim i bitnijim pitanjima, koji ce se jednog dana baviti ozbiljnim poslom, treba da ostane bez boda jer ne zna pesmu jedne Jelene Karleuse! O kakvoj kulturi mi to govorimo? Ona nije ucinila nista sto je promenilo svet niti plasirala ikakvo kultno delo. Znaci svaka osoba koja ne slusa gospodju Karleusu-Tosic, nije opste informisana? Dajte, molim vas, hoce za 20 godina moje dete morati da zna koje su boje njene gacice bile na nekom nastupu na primorju da bi upalo na budzet? To nije opsta informisanost, to je opsti idiotizam!

 12. logan7

  12. 07. 2012. at 21:45

  A da su pitali: Koja eminentna književnica je uhvaćena sa 0,87 g kokaina i nakon toga je nastavila da radi kao pedagoški radnik?

 13. horisontale

  12. 07. 2012. at 22:56

  samozvana diva i knjizevnica kokainka u otreznjenju nacije i predstavljanjem sebe kao ”pop kultura”!!!

 14. medalek

  12. 07. 2012. at 23:11

  Mora da je bila na kokainu dok je ovo pisala…jedino je tako opravdavam!

 15. Manly Doll '88

  12. 07. 2012. at 23:26

  Pocinjem da obozavam ovu zenu! ;)

 16. Baba Lepa

  13. 07. 2012. at 06:10

  Koja je ovo kardinalna zamena teza!!!
  Pitanje o religiji Tom Henksa podjednako je stupidno kao i o JK. To znaci da su oni koji su sastavljali upitnik seljoberi na kvadrat.
  Pojva JK na prijemnom ispitu se zove “dotakli smo dno”. Znaci, padali smo, padali, pratili kako se krsti Tom Henks, kako se Bekuta spandjava sa Mrkonjicem, kako Cecu velicaju i kad je osudjena za kradju. Da ne idem dublje u price o ubijanju coveka koji je bio poslednji Srbin koji je mario prvo za Srbiju a onda za sebe.
  Pitanje o JK udarac o dno. Padali smo i padali, davili se u tom buretu punog govana, sve dok nismo culi “TUP”.

 17. lak

  13. 07. 2012. at 08:41

  Ko je ova Biljana Srbljanović?

 18. Maximus

  13. 07. 2012. at 09:20

  Ova Krmeljusa ima ista usta kao Boki 13. GROZOTA!!!!

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top