Search
Close this search box.

Američki plivači lagali da su opljačkani kako bi prekrili svoj vandalizam

(foto: Instagram)

Olimpiski plivač Ryan Lochte izjavio je pre nekoliko dana da su on i njegove kolege iz tima opljačkani u Rio de Ženeiru tokom trajanja Olimpijskih igara. Međutim, ispostavilo se da je sve bila jedna velika laž.

Trojica muškaraca su zaustavila naš taksi i samo sa policijskim značkama i nikakvim drugim obeležjima, izvadili su pištolje i rekli nam da legnemo na zemlju. Isprva sam odbio jer ništa loše nismo uradili, ali je onda jedan od njih izvukao pištolj i prislonio mi ga na čelo. Tada sam legao i on je izvadio novac iz novčanika. Ostavio mi je telefon i kreditne kartice“, izjavio je sportista tom prilikom.

Nakon uviđaja, brazilska policija je utvrdila da nikada nije došlo do pljačke. Plivači su stali na pumpi kako bi otišli do toaleta, gde su napravili veliku štetu. Želeći da što pre pobegnu i izvuku se iz situacije, momentalno su se vatili u taksi, ali obezbeđenje ih je zaustavilo tražeći od njih da prvo plate štetu koju su napravili.

„Oni nisu žrtve, oni su vandali“, pisalo je u policijskoj izjavi.

A photo posted by Ryanlochte (@ryanlochte) on

Nakon ovog incidenta, Ryan se javno izvinio u emesiji sa Mattom Lauerom.

„Preuzimam punu odgovornost, jer sam preuveličao celu priču. Da nisam to uradio, ne bi ni bilo ovog haosa“, izjavio je Ryan.

Ekskluzivni video ovog intervjua, pogledajte ovde:

POSLEDNJE VESTI