Američki plivači opljačkani u Riju uz pretnju vatrenim oružjem

Ryan je bio jedna od žrtava oružane pljačke u Brazilu (foto: Instagram)

Olimpijski plivač Ryan Lochte i tri plivača iz američkog tima naveli su da su u nedelju ujutru opljačkani u Rio de Ženeiru, gde se takmiče na Olimpijadi.

Prema rečima predstavnika Olimpijskog komiteta Sjedninjenih Država, četiri člana plivačkog tima iz grada su krenuli do Olimpijskog sela taksijem, kada su njihovo vozilo zaustavili muškaraci, obučeni u policijske unifrome i uz pretnju vatrenim oružjem zahtevali su od sportista da im predaju novac i druge dragocenosti.

Dvanaestostruki osvajač olimpijskih medalja, Lochtie, objašnjava kako je napad izgledao: „Trojica muškaraca su zaustavila naš taksi i samo sa policijskim značkama i nikakvim drugim obeležjima, izvadili su pištolje i rekli nam da legnemo na zemlju. Isprva sam odbio jer ništa loše nismo uradili, ali je onda jedan od njih izvukao pištolj i prislonio mi ga na čelo. Tada sam legao i on je izvadio novac iz novčanika. Ostavio mi je telefon i kreditne kartice“, rekao je plivač u izjavi za emisiju Today.

Ryan se i putem Twittera oglasio i zahvalio svima na podršci u trenucima nakon pljačke i obavestio obožavaoce da su on i njegove kolege iz tima dobro i nepovređeni. 32-godišnjak je dodao i da mu je u planu da nastupa za Sjedinjene Države i na Olimpijadi 2020. godine u Tokiju.

https://twitter.com/RyanLochte/status/764944107101978625

Televizija O Globo je juče prikazala snimak na kom se vidi da su američki plivači bili u noćnom provodu zajedno sa brazilskim kolegom Thiagom Perierom, proslavljajući pobedu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI