Angelina odstranila obe dojke! Brad: Angie je heroj!

Preventivno odstarnila obe dojke
Preventivno odstarnila obe dojke

 

Holivudska diva Angelina Jolie otkrila je da se podvrgla dvostrukoj preventivnoj mastektomiji – doktori su utvrdili da postoji velik rizik da oboli od raka dojke. O svojoj odluci da odstrani obe dojke glumica je pisala za New York Times.

“Doktori su ustanovili da imam 87 odsto šansi da obolim od raka dojke i 50 odsto šansi da obolim od raka jajnika, mada je procenat rizika različit za svaku ženu ponaosob. Oni koji kao ja imaju gensku mutaciju BRCA1 imaju u proseku 65 odsto šansi da obole od raka dojke. Kada sam saznala da sam nosilac ove genske mutacije, odlučila sam da budem proaktivna i smanjim ovaj rizik koliko god mogu i podvrgnem se duploj mastektomiji”, napisala je Angelina u autorskom tekstu pod nazivom Moj medicinski izbor. Inače, majka lepe glumice umrla je u 57. godini, nakon 10-ogodišnje mukotrpne borbe sa rakom jajnika.

“Odlučila sam da budim proaktivna i da što više smanjim rizike. Proces je započet u februaru, a završen je krajem aprila. Išla sam na testiranje kako bih uverila svoju decu da me ista bolest koja je uzela moju majku neće odvojiti od njih. Ipak, istina je da imam loš BRCA1 gen, što drastično uvećava rizike obolevanja. Čim sam shvatila da je to moja realnost, odlučila sam da se podvrgnem devetonedeljnom programu kompleksih operacija”, napisala je .

Angelina kaže da su joj suprug Brad i njihovih 6-oro dece jako pomogli u celom ovom procesu, koji nije bio ni malo lak.

“Ne osećam se manje ženstveno nego ranije. Osećam da sam ojačala zato što sam donela tešku odluku. Sada pišem o ovome zato što želim da ohrabrim druge žene i nadam se da će im moje iskustvo koristiti. Rak je i dalje reč koja ljudima uliva strah, ali danas je i analizom krvi moguće utvrditi jeste li podložniji da obolite od neke vrste raka. Htela bih na ovaj način da ohrabrim žene u čijim porodicama je neko oboleo od raka da se informišu o tome. Treba da znate koje opcije imate na raspolaganju”, zaključuje Angie.

Neke od zvezda koje su se odlučile na ovakav potez su Christina Apelgate, Giulliana Rancic i Sheron Osbourne, ali ono što je različito u njihovom slučaju je da su u nekom trenutku u životu obolele od raka dojke, za razliku od Angeline koja se na ovaj korak odlučila preventivno.

UPDATE: U međuvremenu oglasio se i nevenčani suprug lepe glumice, Brad Pitt koji je prokomentarisao njenu odluku:

“Prisustvovao sam njenoj odluci i mogu da kažem da je Angie pravi heroj. Zahvaljujem se medicinskom timu na posvećenosti. Sve što želim za nju je da ima dug i zdrav život, sa mnom i sa našom decom. Ovo je srećan dan za našu porodicu.”

Redakcija Tracara.com
Foto: Stylisheve.com

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.