Search
Close this search box.

Ko su antivakseri među srpskim javnim ličnostima

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Poslednjih meseci se u Srbiji, više nego ikada ranije, priča o antivakserima i onima koji zagovaraju sulude i neodgovorne stavove o vakcinaciji protiv koronavirusa. Pored kvazi doktora i naučnika, od kojih su neki i privedeni tokom protekle sedmice, postoje i javne ličnosti, muzičari i glumci, koji putem društvenih mreža šire teorije zavere u vezi sa vakcinacijom protiv smrtonosnog virusa – Covida-19.

Jedan od njih je i muzičar Vlado Georgiev, koji za sebe tvrdi da nije antivakser, ali koristi svoju platformu na Tviteru i govori da stanovništvo ne treba da se vakciniše protiv koronavirusa, jer je reč o, kako kaže, “masovnom eksperimentu”.

“Nikad nisam bio protiv smislenih vakcina. Verujem u sve što radi. Kupujem sve što funkcioniše. Ovo ne radi. Ovo je treuntno eksperiment koji se masovno izvodi. Ne verujem u ovu vakcinu nakon više izgubljenih prijatelja koji su bili vakcinisani i revakcinisani i umrli…”, napisao je Georgiev svojevremeno na Tviteru.

 

Zbog gomile uvredljivih komentara i zalepljenog epiteta “antivakser”, Georgiev se više puta branio, govoreći da nije “antivakser”. Njegovi stavovi su u kontradiktornosti jedni sa drugim.

“Dame i gospodo, nemojte se brinuti i pogrešno me interpretirati. Nisam nikakav teoretičar zavere, a kamoli antivakser. Svi smo vakcinisani. Od proverenih “ol’skul” vakcina. Ovo što su primili Italijani, Španci, Francuzi, Švajcarci…neću primiti. Mediji lažu, otvorite oči”, napisao je on.

Nekadašnja glumica i balerina Jelena Tinska, takođe zagovara teorije zavere i tvrdi da ne veruje u vakcine protiv koronavirusa.

Ona je više puta citirala određene izvore, pisce i navodne filozofe, koji su često negirali nauku i medicinu.

Retvitovala je objave u kojima se brani uhapšena antivakserka, kvazi doktorka Jovana Stojiljković, i govorila da je u pitanju “uništavanje slobode govora”.

Pričala je još protiv lekara i napora države da vakcinišu stanovništvo.

Slične stavove na Tviteru od nedavno propagira i pevač Milan Stanković.

“Obožavam naš prkos! Pa kaže: Neće gara da primi vakcinu, ne priznaje svetsku medicinu! I samo rokaj kolo”, napisao je Stanković.

Podgrevao je, svojim statusima, teorije zavere, navodeći da “nam oduzimaju slobodu”, i da je “nova normalnost nenormalna”, kompletno mašeći poentu.

“Obavezan egzorcizam umesto obavezne vakcinacije”, pisao je on.

Imao je i skandalozne izjave povodom domaćih glumica koje su u prethodnom periodu izašle u javnost kao žrtve silovanja. Pomenuo je i pokojnog glumca Vlastu Velisavljevića, navodeći da je vakcina protiv koronavirusa kriva za njegovu smrt.

POSLEDNJE VESTI