Branislav Lečić nakon optužbi za silovanje traži poligraf

“Ne mogu da imam komentar na jednu tako osetljivu temu, dok iz Tužilastva ne dobijem poziv i ne dobijem crno na belo da me je optužila za takvu stvar”, rekao je za Nova.rs glumac Branislav Lečić povodom saznanja da je glumica Danijela Štajnfeld Višem javnom tužilaštvu izjavila da ju je silovao glumac, opozicioni političar, bivši ministar i član Demokratske stranke Branislav Lečić.

Štajnfeld je pre nekoliko dana pojavila u beogradskom Višem javnom tužilaštvu, na poziv tužioca kako bi dopunila svoj prethodni iskaz. Ona je, u prisustvu advokata, govorila o svom  traumatičnom iskustvu, o kom je javnost upoznala pre nekoliko meseci u svom dokumentarnom filmu, snimljenom u Americi gde trenutno i živi.

Branislav Lečić navodno je još pre nekoliko nedelja saznao da će ga glumica Danijela Štajnfeld prijaviti za silovanje, što se i poverio svojim najbližim saradnicima i tom prilikom im je rekao da će tražiti da bude ispitan na poligrafu.

Naime, već nekoliko nedelja pojedini ugledni mediji iz inostranstva rade na objavljivanju priče na osnovu podataka koje im je Štajnfeld dostavila. Jedan od tih medija je pozvao Lečića zbog komentara, pa je on tako saznao da je pitanje dana kada će priča osvanuti u javnosti.

Odlučio je da pozove najbliže saradnike kako bi im se poverio šta ga navodno očekuje.

“Okupio nas nekoiko i rekao da će ga jedna glumica optužiti za silovanje, ali da je to nameštaljka, da je po sredi njena ucena i da ona želi da joj on plati”, otkriva jedan od sagovornika za “Blic”.

Na opasku svog saradnika da ako je navodne ucene bilo, onda to treba i da prijavi nadležnim organima, Lečić je pomenuo da postoji sporni snimak. Mediji su prethodno preneli da je Štajnfeld tajno snimila razgovor sa čovekom kojeg optužuje za silovanje i da bi to mogao da bude ključni dokaz ako bude bilo suđenja.

“Apsolutno poštujem zakon i pravne institucije ove države, i spreman sam da u bilo kom trenutku odgovaram u Tužilaštvu na ovakvu optužbu. U pitanju je najgnusnija laž koja me diskredituje”, naveo je Lečić povodom optužbi Štajnfeld.

Naime, u trejleru filma “Zaceli me” na nekoliko sekundi se pojavljuje Danijela Štajnfeld dok se nekom poverava preko laptopa u video-pozivu. Ona pita nepoznatog muškarca da li se seća da je ona plakala i da nije želela da ostane nasamo s njim, da se oseća ugroženo, da je govorila “ne”…

Kako već pomenuti mediji tvrdi, Lečić je za sporni snimak rekao da se radilo o “probi nekog komada” i da je on “samo glumio”, a da je Danijela navodno “iskoristila i zloupotrebila” taj deo.

“Tada je rekao da će, ukoliko priča i snimak budu obelodanjeni, tražiti da bude ispitan na poligrafu”, otkriva sagovornik.

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.