Search
Close this search box.

Dino Merlin: Sa Cecom nisam u kontaktu!

Merlin kaže da Cecu ni ne poznaje! (foto: Alo)

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Merlin kaže da Cecu ni ne poznaje! (foto: Alo)

Kantautor Dino Merlin autor je nezvanične himne srpske prestonice, pesme Beograd, koju je otpevala folk diva Ceca Ražnatović. Ipak, Merlin kaže da Cecu površno poznaje i da sa njom nije u kontaktu.

U intervjuu za dnevni list Kurir, koji je preneo portal dnevnog lista Alo, Merlin je otkrio kakve ga uspomene vežu za Beograd, kome su posvećene njegove pesme, te gde pronalazi inspiraciju.

U kakvim ste odnosima sa Cecom?

Sa Cecom nisam u kontaktu. Zapravo mi se veoma površno poznajemo, mislim da smo se sreli svega dva puta u životu.

Napisali ste jednu od najlepših pesama Beograd.

Beograd je nastao kao omaž gradu u kojem sam doživeo mnoge srećne trenutke i koji je umnogome uticao na moju karijeru. Pesma nije na mojoj set-lkisti iz dva razloga. Prvo, napisao sam skoro 200 kompozicija, a na koncertu se ne može izvesti više od 30, i drugo, ta pesma je već lepo otpevana, pa nema potrebe da bilo šta tu popravljam.

Kad ćemo vas s novim albumom videti u Srbiji?

Turneja je tek počela, i ova godina je bila blago zagrevanje, koje podrazumeva dvadesetak koncerata u Evropi i Severnoj Americi. Sledeće godine očekujte mene i moj tim na velikim terenima. Ono što već sad mogu da obećam svojoj publici jeste vrhunski šou, koncert koji će se dugo pamtiti, kao što i ja pamtim nastup u Areni pre tri godine, a za ostale detalje ima vremena.

Da li je istina da inspiraciju za tekstove nalazite u Kuranu i knjigama arapskih filozofa?

Sve što čitam, slušam ili što doživljavam utiče na mene, a samim tim i na moju muziku. Od raznih knjiga što mi dođu pod ruku do onoga što čujem na ulici. Meni je život inspiracija.

Ko je žena koja se provlači kroz vaše pesme?

Većina mojih pesama je o jednoj ženi, na moju veliku sreću, stvarna je i u mom životu je već 35 godina.

Govorite o supruzi Ameli?

Ljubav. Znate kako kažu, najveće istine u životu uvek su najočitije. Tajna za dobar brak nije tajna, potrebna je samo volja da se istraje u ljubavi, toleranciji i uzajamnom poštovanju. Amelini roditelji su me prihvatili upravo kad su videli moju volju da istrajem, ne samo u našoj ljubavi već i u svemu što radim. Razumem njene roditelje koji nisu bili srećni što im je ćerka izabrala sanjara poput mene. Ne biste bili ni vi kad bi vam dete odabralo da provede život sa pesnikom koji lovi oblake, a pri tome je, kako se u žargonu kaže frontalni kokuz. Takvi sanjari nisu poželjni zetovi ni na jednom meridijanu, ni na jednoj paraleli na svetu, ali Amela i ja smo pobedili, uspeli smo da pobegnemo u sadašnjost.

Da li vam se sviđa muzika koju radi Nikolija Jovanović, ćerka Vesne Zmijanac?

Nikoliju znam od rođenja. I njenog tatu i mamu i dedu i baku. Uvek sam veliki navijač dece svojih prijatelja.

Redakcija Tracara.com

POSLEDNJE VESTI