Search
Close this search box.

Jessica Alba ponovo optužena da proizvodi njene kompanije nisu prirodni

Glumica se još jednom našla u problemu zbog novih optužbi na račun njene kompanije ‘The Honest’ (foto: Instagram)

Glumica Jessica Alba reagovala je na tužbu koja je podneta protiv njene kompanije The Honest rečima da je je neosnovana i neutemeljena.

Njena kompanija je optužena da je proizvodila kozmetičke preparate koji nisu delotvorni, i koji su reklamirani kao proizvodi koji su neotrovni i prirodni, dok ustvari sadrže neke veštačke sastojke.

Jessica je u petak o tužbi rekla sledeće: „Čvrsto stojimo iza naših preparata i odgovornosti koju imamo prema svojim kupcima. Izuzetno smo predani našem iskrenom pristupu i otvorenosti prema svima“. U glumičinom odgovoru, koji je u njeno ime preneo njen predstavnik za medije, takođe stoji da su sve optužbe „neosnovane i bez argumenata“.

Jessica kaže da su optužbe neosnovane jer prozvodi sasvim prirodni (foto: Instagram)

U četvrtak je u sudu podneta tužba protiv njene kompanije koja se između ostalog bavi i proizvodnjom različitih preparata za bebe, od pelena do krema za sunčanje, kao i preparatima za čišćenje domaćinstva. John D. Rubin tvrdi da se kompanija Honest bavi prodajom predmeta koji sadrže neke neprirodne sastojke, kao i proizvodima koji su neefektivni. Svoje optužbe je sveo na samo dve reči : „Iskreni (Honest) nisu“. On traži odštetu od glumice tvrdeći da su kupci plaćali njene proizvode mnogo skuplje od ostalih, konkurentskih, koji nisu tvrdili da su organski.

Međutim, Alba navodi da njena firma stoji iza svoje politike kada su u pitanju njihovi prirodni proizvodi: „Mi verujemo da naši kupci zaslužuju da znaju šta naši proizvodi sadrže, bilo da su  u pitanju pelene za bebe, sredstva za čišćenje ili kozmetički preparati. Svi naši sastavi proizvoda su poptpuno iskreni i poštuju sve standarde bezbednosti, tako da svaki sastojak koji se nalazi u bilo kom proizvodu pažljivo navodimo – ne zbog toga što moramo, već zato što je to ispravno“.

Kompanija se već i ranije našla na udaru nezadovoljnih kupaca posle neefikasne kreme za sunčanje (foto: Instagram)

Tužba se, kako se navodi, odnosi na sapun, deterdžent, pelene i sredstvo za čišćenje koje proizvodi kompanija Honest. Pre mesec dana glumica i njen partner u firmi, čija je ukupna vrednost procenjena na 1,7 milijardi dolara, Christopher Gavigan, imali su nemali broj optužbi na račun kreme za sunčanje koju su prodavali, a koja je uzrokovala veliki broj opekotina kod ljudi i dece koji su je koristili. Kasnije su se izvinili zbog ovog propusta, ali posledice kod nezadovoljnih kupaca su bile vidljive i prilično bolne.

POSLEDNJE VESTI