Kako su reagovali članovi porodice i poznate ličnosti na priznanje o promeni pola Bruca Jennera?

Born this way (foto: ABC)
Born this way (foto: ABC)

Iako se već mesecima nagađalo da li je Bruce Jenner u procesu promene pola, mnoge je iznenadila potvrda ove priče od strane ovog bivšeg olimpijskog prvaka. Vest je odjeknula kao bomba, a poznate ličnosti su, naravno, izrazile svoj stav o intervjuu koji je Jenner dao i prvi put javno progovorio o svim detaljima koji su budili znatiželju publike proteklih nekoliko meseci.

Jednoglasna podrška je stigla iz tabora Kardashian/Jenner, te je tako Brandon Jenner postavio fotku iz detinjstva na kojoj ga otac nosi na ramenima uz opis Ponosni sin, dok je Kylie Jenner napisala koliko je ponosna na svog hrabrog oca koji je i dalje njen heroj. Emotivne reči pune ohrabrenja, ponosa i ljubavi nisu izostale ni od strane ostalih članova porodice, a najviše emocija je izazvala fotografija koju je postavila Kendall Jenner uz objašnjenje da je u pitanju test koji je popunila u 5. razredu, ali da se do danas ništa nije promenilo.

“Da mogu da budem bilo ko na svetu ja bih bila moj tata”, stoji u testu 10-godišnje Kendall.

Iako se dugo nagađalo o reakciji Brucove bivše supruge, Kris Jenner, sve to je palo u vodu nakon njenog tvita koji je, svakako, privukao najviše pažnje: “Ne samo da sam mogla da ga nazovem svojim suprugom 25 godina i ocem naše dece, nego sada mogu da ga nazovem i svojim herojem.”

Sličnu odu Jennerovoj hrabrosti odale i brojne poznate ličnosti među kojima su i Ariana Grande, Oprah Winfrey, Lady Gaga, Sam Smith, Jimmy Fallon, Mario Lopez, Miley Cyrus…

ariana grande

Nažalost, nemaju svi dovoljno poštovanja za Brucovu hrabrost da, konačno, potpuno živi u skladu sa svojim bićem i duhom, kao i da javno progovori o jednoj tabu temi. Možda je i najbolji primer Krisa Humphriesa, bivšeg muža Kim Kardashian, koji je podrugljivo napisao da mu je drago što se na vreme izvukao iz te porodice, ali je suočen sa brojnim negativnim komentarima i ganut jako velikom podrškom Jenneru uvideo svoju grešku. U seriji tvitova se iskreno izvinio i pružio punu podršku bivšem tastu.

Nadamo se da je ovo samo jedan u nizu pozitivnih primera u kojima se prevazilazi strah od nepoznatog i priznaje sopstvena greška. Jer, na kraju krajeva, najbitnije je biti čovek i dati slobodu drugome da bude ono što jeste.

Povezane vesti