Search
Close this search box.

Koje zvezde imaju najveći IQ?

Shakira ( foto: Gloria )
Bogati, slavni, uspešni, talentovani i natprosečno inteligentni! (foto: Sipa) Oni su nam poznati kao veoma uspešni glumci, pevači, reditelji, itd. Međutim, ono što možda ne znate o njima je i da su natprosečno inteligentni. Pred vama je lista od 10 zvezda sa najvećim koeficijentom inteligencije.
Mensa je međunarodna organizacija koja okuplja natprosečno inteligentne osobe, tj. one koje imaju IQ veći od 133. Iako mnogi smatraju da se među njima nalaze samo naučnici, to je predrasuda. Izdvajamo vam samo 10 poznatih ličnosti koji su članovi ovog prestižnog udruženja. Nicole Kidman (foto: Sipa) Nicole Kidman je poznata kao natrposečna glumica. Međutim, ona se može pohvaliti i natprosečnom inteligencijom budući da je njen IQ 132.
Sharon Stone  (foto: Sipa)
Sharon Stone (foto: Sipa)
Njena koleginica, Sharon Stone, je, takođe, poznata kao izuzetno lepa i talentovana glumica. Dok mediji u prvi plan ističu obično ove dve stvari, koje, naravno, nisu zanemarljive, treba istaći i to da je njen koeficijent inteligencije neverovatnih 157!
Dolph Lundgren  (foto: Sipa)
Dolph Lundgren (foto: Sipa)
Dolph Lundgren je još jedan svetao primer glumačke profesije kada je u pitaju članstvo u Mensi. Ovaj glumac može da se pohvali da je njegov IQ čak 160!
Quentin Tarantino  (foto: Sipa)
Quentin Tarantino (foto: Sipa)
Quentin Tarantino vam je poznat po kultnim filmovima kao što su Kill Bill ili Petparačke priče, a da li ste znali da ovaj slavni režiser ima IQ čak 16o? Slavni slikar Salvador Dali koji je tvrdio da je genije nije diplomirao jer je smatrao da profesori nisu dovoljno kompetentni da ga ocene. Da li je nadrealistički slikar bio genije ili ludak, pitanje je i danas, ali Tarantino, koji je prema Mensi neospo**o genije, nije završio čak ni srednju školu i sjajan je primer da o ljudima ne treba suditi po njihovom obrazovanju.
James Woods  (foto: Sipa)
James Woods (foto: Sipa)
Kada ste slušali njegov glas u animiranim serijama kao što su Family guy ili Simpsonovi da li ste mogli i da pretpostavite da se iza njega krije jedan od najinteligentnijih ljudi ikada? U pitanju je James Woods kome je utvrđen koeficijent inteligencije od vrtoglavih 180!
Shakira  (foto: Sipa)
Shakira (foto: Sipa)
Shakira je osvojila naša srca svojim neverovatnim glasom, kao i zbog sjajnih pesama koje piše. Mnogima je, pak, nepoznata činjenica da je ova multitalentovana Kolumbijka napisala prve stihove još kada je imala samo 4 godine, a prvu pesmu je komponovala u 8. godini! Otuda i ne čudi što njen IQ iznosi čak 140.
Madonna (foto: Sipa)
Madonna (foto: Sipa)
Kraljica popa je još jedan primer da uspeh nije slučajan nego da iza svega stoji veliki um. Madonna, takođe, ima koeficijent inteligencije 140 i to je samo još jedna stavka zbog koje treba poštovati ovu ženu koja je i u 6. deceniji života nezaustavljiva.
Steve Martin (foto: Sipa)
Steve Martin (foto: Sipa)
Kako predstaviti ovog neverovatnog čoveka? Kao glumca, komičara, dramskog pisca, kolekcionara umetničkih dela ili filantropa? Mi ćemo na ovu dugu listu dodati i IQ 142.
Natalie Portman  (foto: Sipa)
Natalie Portman (foto: Sipa)
Natalie Portman je još jedan primer da lepota i pamet ne moraju da isključuju jedno drugo. Osim što je veoma nadarena glumica ona je poznata i po svojoj gracioznosti i lepoti. A da li vam je poznato i da je objavljivala stručne radove u naučnim publikacijama, diplomirala psihologiju, radila kao profesor, kao i da tečno govori francuski, nemački, hebrejski, japanski i arapski?! Dubok naklon za Natalie čiji je koeficijent inteligencije 140.
Nolan Gould (foto: Sipa)
Nolan Gould (foto: Sipa)
Za kraj ostavljamo pravog wunderkinda koji je zvezda serije Modern family. Nolan Gould ima samo 16 godina i IQ koji je neverovatnih 150! Još jedan podatak koji će vas iznenaditi je i to da je zbog ovako visoke inteligencije završio srednju školu sa 13 godina, a fakultet upisao u 14. godini!

POSLEDNJE VESTI