in

Molio sam da ne ubiju Bekutu i našeg sina: Otac pevačicinog sina otkrio dugo čuvanu tajnu


Posle više od četiri decenije otkrivena je dobro čuvana tajna Ane Bekute i čoveka koji joj je napravio sina Igora Polića. Kako bi spasao pevačicu i sina od svoje familije koja je htela da ih ubije, Igorov otac je prošao kroz pakao.

Prema pisanju Skandala, Anu i njihovog sina su hteli da ubiju zbog toga što je ona zatrudnela pre nego što je njihova veza krunisana brakom, što u to vreme nije bilo dozvoljeno.

„Ispričao mi je da je Anu voleo više o svega, da je to bila prava, mladalačka, nevina ljubav. I dan-danas mi odzvanjaju njegove reči o Ani. Rekao mi je: „Tada sam upoznao ženu borca i heroja i nikad više. Naš sin nastao je iz velike ljubavi. Ana je bila premlada, a trudnoća šok za sve u familiji. Kada su čuli za to, neki iz porodice su hteli da ubiju i nju i dete, takva su vremena bila. Patrijarhalna“ rekao je izvor za Skandal i nastavio da opisuje šta mu je otac Aninog sina još ispričao i kako je njegova familija reagovala na Bekutinu trudnoću:

„Ovim rečima mi je prepričavao: „Ja sam lično išao i kumio ih bogom da ne povrede ni nju, ni bebu. Vapio sam: ‘Ubijte mene, samo nemojte nju!’ Niste ni svesni koliko je Ana propatila, ali je žena-lavica. Sama se za sve izborila, a ja sam bio slabić i kukavica. Nisam imao snage da se borim za Anu, ona je sve probleme sama rešila bez mene i moje pomoći i ja se toga stidim. Sina sam krišom išao da posećujem dok je bio u tom domu. Samo mi je bilo bitno da ga dotaknem, da ga pomilujem. Sad sam presrećan jer je izrastao u poštenog čoveka i domaćina. I to sve Aninom zaslugom. A ona je ostala prelepa. Žena čistog srca i obraza. Voleo sam je kao boga, nikad je neću zaboraviti. To je najbolnija priča, sve bih dao da mogu da vratim vreme unazad, ali sad je kasno.“

Ana je svojevremeno ispričala koliko se namučila u mladosti kada je ostala u drugom stanju.

„Želela sam da rodim dete. Istina, nanela sam bol roditeljima, jesam ih osramotila, to sve stoji. Zato je Igor nekih osam meseci bio u domu. Da sam se rodila koju deceniju ranije, možda bi me kao vešticu spalili ili barem proterali. Posle strašnih unutrašnjih lomova, smestili smo Igora u dom. Veliki komad mog srca tada je otkinut. Svakog vikenda putovala sam da zagrlim Igora, koji bi mi se smešio u krevecu. Agonija je trajala nekoliko meseci, a onda je glas razuma i srca mog sina meni vratio u krilo,“ ispričala je Ana svoju tužnu priču.