Nebojša Glogovac za UNICEF: O humanosti, davanju i ljudima koji ga inspirišu

(foto: PR)

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

(foto: PR)

„Nematerijalne vrednosti koje se ne mogu izraziti novcem su zaboravljene. Upravo na njih bi deci trebalo skrenuti pažnju. Važno je da im povratimo veru u to da su hrabrost, poštenje i ljubav dobri. Deca uče po modelu. Zbog toga je ključno da taj model bude ispravan i human, kao i da počiva na pravim vrednostima. Svojim primerom i ponašanjem dajemo im orijentir šta da rade u budućnosti.“

Ovako je naš proslavljeni glumac Nebojša Glogovac opisao zbog čega je važno da ulažemo u decu, kao i koje vrednosti bi trebalo da prenesemo generacijama koje dolaze. On je u video intervjuu, snimljenom u okviru zajedničke kampanje UNICEF-a i magazina WANNABE – „WannaGive- jer je tuđa sreća i moja sreća“, istakao da ga, kada je reč o ljudima iz njegovog neposrednog okruženja, najviše inspiriše njegova verenica, ali je i pozvao sve da se priključe Klubu prijatelja UNICEF-a kroz redovne mesečne donacije.

„Činjenica da dajemo jer se dobro osećamo, ima tu jednu fleku. Hrišćanstvo i neka druga učenja propovedaju da poklanjamo od srca, ne misleći o tome ni koliko ni šta smo pružili, da kada leva ruka daje, desna ne zna koliko. Međutim, mi dajemo, jer verujemo da smo dobri ljudi zbog toga što smo nekome pomogli. Ali dobro, neka je tako“, rekao je popularni glumac u svojoj iskrenoj video priči.

UNICEF u Srbiji i WANNABE magazin su pokrenuli zajedničku kampanju „WannaGive – jer je tuđa sreća i moja sreća“ sa ciljem promovisanja humanosti i davanja. Tokom nje ambasadori UNICEF-a i poznati glumci, muzičari i TV lica, poput Nataše Miljković, Aleksandra Radojičića, Jelene Gavrilović, Tamare Krcunović, Bojana Perića i brojni drugi, govore kroz seriju video intervjua, o značaju darivanja, solidarnosti i altruizmu.

Ceo intervju sa Nebojšom Glogovcem pogledajte u nastavku. Informišite se o tome kako da postanete redovni donator, član Kluba prijatelja UNICEF-a ovde.

POSLEDNJE VESTI