Poznati koji su umrli od predoziranja

Philip Seymour Hoffman
Poznate ličnosti koje smo voleli Smrt poznatih ličnosti uvek intrigira javnost posebno kad se desi „iznenadna“ smrt prouzrokovana uzimanjem prevelikih doza droge i drugih nedozvoljenih supstanci.
S obzirom da javne ličnosti često utiču na mišljenje javnosti, postavlja se pitanje koliko je opasno konzumiranje droge, ne samo po njih već i po ostale. Socijalni radnik, Jeff Deeney, je rekao sledeće: „Predoziranje postaje reklama za ovako jak proizvod„. Slično je napisao na svom blogu i Richard Taite, osnivač klinike za odvikavanje od alkohola i droge Cliffside Malibu, da heroinski zavisnici „pokušavaju da priđu što bliže smrti, a da ipak ne umru jer je taj osećaj najbolji, na toj ivici se oseća najjača euforija.“  Često se mogu čuti komentari kako se poznati drogiraju jer naizgled imaju sve što požele. Ali zavisnost je mnogo komplikovanija od toga. Philip Seymour Hoffman Philip Seymour Hoffman (23.7.1967. – 2.2.2014.) Kao ugledan i vrlo priznat glumac, ovaj Njujorčanin je važio za javnu osobu koja je miljama udaljena od reflektora Holivuda dok nije u maju 2013. nazvao poznati sajt TMZ i izneo jednu vrlo intimnu informaciju – glumac je priznao da se vratio heroinu i prepisanim lekovima nakon 23 godine treznosti. Dobra vest je bila što je izgledalo kao da se potpuno okrenuo dvema važnim ulogama: snimanju filma Igre gladi i režiranju filma Ezekiel Moss u kom su glavne uloge trebali da tumače Amy Adams i Jake Gyllenhaal. Međutim, ništa od toga više nije bilo važno kada je 2. februara otkriveno mrtvo telo glumca pored kog je pronađena igla. Iako se pretpostavljalo da je u pitanju heroinsko predosziranje, toksikološki nalazi su ostali nejasni. Iza njega je ostalo troje dece. Heath Ledger Heath Ledger (4.4.1979. – 22.1.2008) Glumac koji je postao poznat nakon i više nego sjajnih uloga u filmovima Planina Brokeback i Tamni vitez umro je u svom stanu u Njujorku od neočekivanog trovanja lekovima. Marilyn Monroe Marilyn Monroe (1.6.1926. – 5.8.1962.) Iako su godinama postojale razne teorije zavere, policija Los Anđelesa je potvrdila da je u trenutku smrti legendarna zvezda umrla u svojoj kući u Los Anđelesu od predoziranja sedativima koje je uzela na svoju ruku.
Amy Winehouse
Amy Winehouse
Amy Winehouse (14.9.1983. – 23.7.2011.) Iako je javnost znala da je koristila drogu, uključujući kokain i heroin, poznata pevačica je zvanično umrla od predoziranja alkoholom. Amy je umrla u svom stanu u Londonu.
Michael Jackson
Michael Jackson
Michael Jackson (29.8.1958. – 25.6.2009.) Superstar i pop pevač, koji se godinama javno borio sa nedozvoljenim supstancama, preminuo je u svom stanu na Beverli Hilsu od srčanog napada kog su prouzrokovali lekovi za spavanje. Lekove mu je prepisao Dr. Conrad Murray, koji je u novembru 2011. godine optužen za 4 godine zatvora zbog ubistva iz nehata.
Anna Nicole Smith
Anna Nicole Smith
Anna Nicole Smith (28.11.1967. – 8.2.2007.) Nakon manje od pet meseci kad je izgubila svog sina Daniela, koji se neočekivano predozirao lekovima, Anna je takođe preminula od predoziranja. Pronađena je u hotelu u Holivudu i uzrok smrti je pripisan konzumaciji velike količine lekova za spavanje kao i nekim nedozvoljenim supstancama.
Cory Monteith
Cory Monteith
Cory Monteith (11.6.1982. – 13.7.2013.) Zvezda serije Glee priznao je da su njegovi problemi sa korišćenjem nedozvoljenih supstanci počeli jako rano tako da je već sa 19 godina bio na rehabilitaciji. Na pitanje koje supstance koristi, odgovorio je: „Bilo šta, sve, koliko god mogu. Imam ozbiljan problem.“ Iako je godinama uspevao da ostane čist, vratio se na rehabilitaciju u aprilu 2013. godine, ali nije uspeo da se odupre svojim lošim navikama. Cory je pronađen u hotelskoj sobi u Vankuveru, a izvor kaže da je uzrok smrti bilo mešanje lekova, heroina i alkohola.
Judy Garland
Judy Garland
Judy Garland (10.6.1922. – 22.6.1969.) Legendarna pevačica i glumica vodila je javnu bitku sa nedozvoljenim supstancama tokom cele svoje karijere. Preminula je u svojoj kući u Londonu, njena tragična smrt je oficijalno nazvana „neoprezno predoziranje“ anti-depresivima barbituratima.
River Phoenix
River Phoenix
River Phoenix (23.8.1970. – 31.10.1993.) Smrt glumca u uspona i starijeg brata Joaquina Phoenixa, prekinula je njegovu karijeru kada je pronađen u noćnom klubu The Viper Room u Holivudu. Velike količine kokaina, heroina kao i marihuane, valijuma i lekova u tragovima izazvala je prestanak rada srca.
Chris Farley
Chris Farley
Chris Farley (15.2.1964. – 18.12.1997.) Zvezda emisije Saturday Night Live i zvezda filma Shrek, iznenada je preminuo od predoziranja mešavinom kokaina i heroina, poznatijom kao speedball, u svom stanu u Čikagu.
Jimi Hendrix
Jimi Hendrix
Jimi Hendrix (27.11.1942. – 18.9.1970.) Jedan od najuticajnijih rokera svih vremena umro je od gušenja nakon povraćanja od velike količine anti-depresiva barbiturata. Žena, koja je bila sa Hendrixom u poslednjim trenucima, priznala je da je roker tog dana popio njenih 9 tableta za spavanje.
Janis Joplin
Janis Joplin
Janis Joplin (19.1.1943. – 4.10.1970.) Rok pevačica sa prepoznatljivim hrapavim glasom i neverovatnim talentom umrla je iznenada u hotelu u Holivudu nakon predoziranja heroinom.
Chris Kelly
Chris Kelly
Chris Kelly (11.8.1978. – 1.5.2013.) Reper, koji se proslavio 90-tih godina kao član hip-hop grupe Kriss Kross, umro je u Atlanti od predoziranja heroinom, kokainom, etanolom i još nekoliko narkotika.
Brad Renfro
Brad Renfro
Brad Renfro (25.6.1982. – 15.1.2008.) Mladi glumac je osvojio Holivud ulogama u filmovima poput Savršen učenik (Apt Pupil)Klijent (The Client). Međutim, njegova karijera je postala problematična zahvaljujući alkoholu i narkoticima. U 25. godini je preminuo od predoziranja kombinacijom heroina i morfijuma. —- Smrti javnih ličnosti, poput gore pomenutih, su tužne iz više razloga – možda zbog njihovih talenata, možda zbog toga što su neki pokušavali da se odviknu, ali nisu istrajali u tome, možda što su mnogi za sobom ostavili decu… Najtužnije je što će većina njih biti zaboravljena! I to je razlog ako neke niste ni prepoznali.
Izvor: Wonderwall.msn.com, Redakcija Tracara.com

17 Responses

  1. Da, najtuznije je sto ce neki biti zaboravljeni. Tu ne racunam Jacksona (i jos par njih) zato sto je on umro u nekim ‘srednjim’ godinama i imao je priliku da uradi neke stvari po kojima ce ga svi pamtiti, a i ostavio je mnogo toga iza sebe, ali zato ovi mladi muzicari koje je snasla ovakva smrt ce biti potpuno nepoznati siroj javnosti.

  2. Za Hit Ledzera i dan danas ne mogu da verujem da je otisao sa samo 28 god…Koji je on talenat bio…

  3. NAJVIŠE MI NEDOSTAJU MARLIN,ELVIS,MICHAEL,PAUL,BOB,AMY,SID,STEUE,PHILIP,HEATH,ANNA,CORY,JUDY,RIVER,CHIS,JIMI I JANIS

  4. I see you don’t monetize your website, don’t waste your traffic, you can earn additional cash every
    month because you’ve got hi quality content. If you want to know how to make extra $$$, search for:
    Boorfe’s tips best adsense alternative

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

POSLEDNJE VESTI