in

Producent zlostavljao Angelinu Jolie i Gwyneth Paltrow

NY Times

New York Times, nedeljnik koji je prvi objavio da je producent Harvey Weinstein godinama zlostavljao slavne žene, objavio je nastavak priče u kojoj je više od 20 žena progovorilo o svom iskustvu s njime. 

Između ostalih Harvey je imao blisku susret sa glumicama Angelinom Jolie i Gwyneth Paltrow. 

“Upoznala sam ga kad sam dobila ulogu u filmu Emma. Imala sam 22 godine. Pozvao me u svoj stan na Beverly Hillsu na radni sastanak. Bili smo sami, a on se pojavio u kućnom ogrtaču i pozvao me u svoju spavaću sobu, rekao je da želi masažu.  Bila sam prestravljena”, rekla je za Gwyneth Paltrow. Sve o incidentu ispričala je svom tadašnjem dečku, Bradu Pittu, koji je poludeo i nazvao Weinsteina preteći mu.

“Nakon toga Weinstein me nazvao i vikao na mene jer sam se usudila da nekome ispričam šta se dogodilo. Od mene se očekivalo da čuvam tajnu”, rekla je Paltrow.

Angelina Jolie je problema s producentom imala devedesetih, tokom snimanja filma Nekoliko lekcija o ljubavi, 1998. godine. Tada je pokušao da joj se udvara u hotelu, što je ona odbila sa gnušanjem.

“Nakon tog neugodnog iskustva , više nisam želela da radim s njim. Kada bih čula da neko radi s njim, upozoravala sam ih. Takvo ponašanje prema ženama je neprihvatljivo u bilo kojoj profesiji, u bilo kojoj zemlji”, rekla je Jolie.