in

Rešetke i nanogice: Ovi estradnjaci su izdržali zatvorsku kaznu


Mnoge naše estradne zvezde su imale problema sa zakonom, a pojedini imaju čak i zatvorski „staž“. Iako im je tokom boravka u ćeliji porasla popularnost, većina priznaje da se nerado seća dana provedenih u ćeliji.

Listu estradnjaka koji su određeni vremenski period proveli iza rešetaka ili u kućnom pritvoru objavio je Kurir.

Aca Lukas

aca lukas

Folk pevač Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas, uhapšen je pre šest godina u policijskoj akciji Sablja i osuđen na četiri meseca zatvora zbog neovlašćenog posedovanja pištolja.

Ceca Ražnatović

hot-ceca

Akcija Sablja „došla je glave“ i Svetlani Ceci Ražnatović, koja je osuđena na kaznu od osam meseci u kućnom pritvoru. Najpre zbog sumnje da je kontaktirala sa članovima zemunskog klana, a zatim i zbog neprijavljenog arsenala oružja i sumnjivih poslova u vezi sa preprodajom fudbalera Obilića.

Džej Ramadanovski

dzej

Zbog prekomerne količine alkohola u krvi i vožnje u pijanom stanju iza rešetaka se našao i Džej Ramadanovski. Srećom, popularni pevač je ovaj prekršaj napravio u Švedskoj, a tamošnji zatvori su komforniji nego pojedini naši hoteli.

„Proveo sam šest i po godina u domu, pa mi nije bilo teško da se priviknem na „skandinavske“ uslove. U zatvoru smo imali teretanu, saunu, đakuzi i solarijum, pa se nekako i moglo živeti“, rekao je folker posle odležane kazne.

Sinan Sakić

sinan-sakic

Folk pevač Sinan Sakić je uhapšen  2004. godine i tom prilikom mu je zabranjen ulaz u Švajcarsku narednih pet godina. Proveo je tri dana u ćeliji bez prava na advokata i telefonski poziv.

„Spržili su mi karticu iz mobilnog, oduzeli 3.700 franaka i dodelili nekog Šiptara za prevodioca, iako čovek nije znao ni reči srpskog. Strpali su me u zatvor zbog obične gluposti, zbog toga što nisam imao radnu dozvolu“, pričao je kasnije Sinan.

Bora Čorba

(foto: puls)

Frontmen  benda Riblja čorba  je proveo sedam dana u istražnom zatvoru kao srednjoškolac, jer je sa društvom u nekoliko navrata upadao u stanove i kuće bogataša i od ukradenog novca kupovao instrumente.

Boban Rajović

bobanrajovic

Folker Boban Rajović je u jednom talk showu priznao da je dva puta boravio u zatvoru, i to u inostranstvu. Izjavio je da je kao mlađi voleo da ulazi u sukobe sa policijom, naročito ako bi bio optužen za saobraćajni prekršaj za koji smatra da nije postojao. Međutim, njemu boravak tamo nije preterano teško pao, s obzirom da se radilo o modernom zatvoru otvorenog tipa.

Foto: Puls, SvetPlus, Telegraf