RTS i Tijana Bogićević na udaru Twittera: Super si ti, nego kako je Karleuša?

Sinoć je održano drugo polufinalno veče Eurosonga i neočekivano sasvim očekivano Srbiju nećemo gledati sutra uveče u finalu.

Izbor Tijane Bogićević, i pored sjajnog vokala, od samog početka pratili su negativni komentari jer su se svi pitali Ko je dođavola Tijana Bogićević? I, zaista, još jednom se pokazalo da RTS treba da nam obrazloži svoje upitne izbore jer Evrovizija ne bi trebalo da bude promovisanje pevača koji su poznati porodici, prijateljima j još nekolicini ljudi (i žiriju Javnog servisa, očigledno). Sanja Vučić ZAA nam je valjda nije bila dovoljno dobar primer, pa smo morali da celu priču prolazimo ponovo (?!).

Da, Tijana je sjajno pevala (sa tim se čak slaže i Marija Šerifović, a svima je poznato koliko je ona stroga po tom pitanju), ali zar ne može svako od vas da nabroji barem 5 boljih vokala (ne računajući velike zvezde) koje smo otkrili putem silnih talent šou programa (Ja imam talenat, Zvezde Granda, Pinkove zvezde, X Faktor…). Dok listamo TV kanale, osim psovki koje pljušte sa srećne televizije, ne možemo čuti ama baš ništa osim toga da neko peva, od kolevke pa do groba (da ne kažemo od Zvezdica do Nikad nije kasno). I od svih tih ljudi, čije audicije ili pojedini nastupi, beleže milionske preglede, Javni servis je odabrao devojku čiji su zvanični video spotovi pogledani koliko i tzv. kaveri prosečnog tinejdžera u Srbiji.

Hrvatska je, ove godine, odigrala sjajno poslavši Jacquesa Houdeka, koji je, takođe, otkriven na jednom muzičkom takmičenju, ali je u međuvremenu stekao status opštepoznate zvezde, i da se ne lažemo: održao lekciju pevanja svima (bilo da nam se dopada pesma ili ne).

No, vratimo se na Javni servis (sa akcentom na Javni) i Tijanu. Javni servis je odabrao Javnosti nepoznatu osobu i rezultat je takav kakav jeste. I Twitter je, naravno, odreagovao. Ponovo se pokrenula tema Jelene Karleuše na Evroviziji, da se čak oglasio i jedan dnevni list koji i nije toliko poznat po afirmativnim tekstovima o plavokosoj pevačici.

Naime, kako prenosi Kurir, ovogodišnjeg debakla koštalo nas je i to što Bogićevićeva nije sarađivala sa novinarima, te da ju je u jednom od retkih intervjua predstavnik sedme sile ispitivao o Karleuši. Super si ti, nego kako je Karleuša? “Hvala na pitanju, oporavljam se…”, odgovorila im je JK, koja je nedavno imala jedan operativni zahvat.

Možda Javni servis sledeće godine posluša Javnost, te  i oni upitaju Karleušu kako je. Možda ne zaborave da dobar deo glasova na ovom takmičenju dolazi iz dijaspore i da oni tamo još manje znaju za Tijane i Sanje za koje ni u Srbiji niko ne zna.

Ništa. Vidimo se sledeće godine. Dotad i mi mašemo pletenicom.

02030405

0607

PRIJAVI SE ZA NEWSLETTER

POSLEDNJE VESTI