Shakira optužena za utaju poreza

KO ISPADA IZ SURVIVORA?

Ostavi podatke i saznaj pre drugih sve informacije o Survivoru

Španski tužioci optužili su pop pevačicu Shakiru za utaju poreza, navodeći da nije platila više od 14,5 miliona evra između 2012. i 2014. godine.

U danas podnetoj optužnici tvrdi se da je Shakira navela Bahame kao svoje zvanično prebivalište zbog poreza, ali da je zapravo u to vreme živela u Španija sa svojim partnerom, fudbalerom Gerardom Piqueom.

Tužioci u Barseloni navode da je putovala u inostranstvo na kratko zbog profesionalnih obaveza, dok je veći deo godine boravila u Španiji. Oni traže da plati porez u Španiji na prihod iz celog sveta.

Kolumbijska pevačica se zvanično preselila u Španiju zbog poreza 2015. godine. Sud treba da odluči da li ima dovoljno dokaza za izvođenje Shakire na suđenje.

Pevačica se za sada nije oglašavala ovim povodom, ali se o ovome pisalo još u januaru ove godine. Tada se njeno ime pojavilo u aferi Rajski papiri, jer se sumnja da je pevačica iz Španije na Maltu prebacila milione evra i na taj način izbegla plaćanje poreza, zbog čega joj preti i zatvorska kazna.

”Shakira je živela u Španiji od 2011. do 2014. godine i trebalo je da plati porez na svu zaradu od koncerata koje je održala širom sveta, a ne samo do nastupa u ovoj zemlji’‘, izjavio je poreski službenik.

On dodaje da  je poreska uprava zatražila od španskih vlasti da detaljno ispitaju Shakirine finansije kako bi se utvrdilo da li je počinila prekršaj, a protiv nje je već podignuta optužnica.

POSLEDNJE VESTI