Shakira ide na sud zbog utaje poreza

Španski sud koji istražuje Shakiru zbog mogućeg izbegavanja plaćanja poreza od 14,5 miliona evra, pozvao je pop zvezdu na svedočenje sredinom juna.

Tužioci su optužili kolumbijsku pevačicu zbog neplaćanja poreza u Španiji u periodu od 2012. do 2014. godine, kada je uglavnom živela u toj zemlji, iako je imala zvanično prebivalište u Panami. Oni navode da je pevačica, koja je rođena u Kolumbiji, sakrila svoje prihode preko 14 kompanija u poreskim utočištima.

Iz Shakirine službe za odnose s javnošću u Španiji kazali su da je pevačica sve svoje dugove podmirila lokalnim poreskim vlastima.

Dodali su da će Shakira 12. juna svedočiti na sudu kod Barselone, gde živi s fudbalerom Gerardom Piqueom i decom.

U optužnici se tvrdi da je Shakira navela Bahame kao svoje zvanično prebivalište zbog poreza, ali da je zapravo u to vreme živela u Španija sa svojim partnerom, fudbalerom Gerardom Piqueom. Tužioci u Barseloni navode da je putovala u inostranstvo na kratko zbog profesionalnih obaveza, dok je veći deo godine boravila u Španiji. Oni traže da plati porez u Španiji na prihod iz celog sveta.

Kolumbijska pevačica se zvanično preselila u Španiju zbog poreza 2015. godine. Sud treba da odluči da li ima dovoljno dokaza za izvođenje Shakire pred sud.

Povezane vesti

Back to Top