Prati nas

Šokantno

Sofija Milošević otkrila da je zlostavljana u školi

Na udaru vršnjaka Instagram/sofijamilo

Tokom odrastanja u Beogradu, najuspešnija srpska manekenka u svetu, Sofija Milošević, prošla je kroz teško detinjstvo jer je trpela vršnjačko zlostavljanje.

Ni dvadeset godina kasnije nije zaboravila trenutke kada je na velikom odmoru i za vreme časova slušala dobacivanja svojih vršnjaka.

“Da, mene su stalno u školi zlostavljali zbog toga što sam bila drugačija. Bile su brojne uvrede na račun toga što sam mršava i pevali su mi pesmice o tome. Zato sam morala da budem štreber, jer ni na jedan drugi način nisam mogla da privučem pažnju. To je jako loša stvar. Meni je to bila trauma u prvom trenutku, a potom sam shvatila da je to iskustvo i da tako mogu da naučim kako sebe da branim i budem jača. Svako je drugačiji i ne može svako da izađe sa tim,” ispričala je Sofija za Blic.

“Kada vidite da deca u školi vrše nasilje nad drugom decom, sutra isti ti kada porastu vršiće nasilje nad ženom ili članovima porodice. To je jedan veliki problem u društvu koji je zapostavljen,” objašnjava manekenka koja je zbog poslovnih obaveza posetila rodni grad. Dok njene koleginice na društvene mreže postavljaju šminku, hranu i zanimljive fotografije sa putovanja, Miloševićeva objavljuje knjige koje čita.

“Pre neki dan čula sam komentar: “Ona se samo fotografiše pored knjiga”. Ne želim da ih razočaram, ali zaista čitam. U osnovnoj školi sam bila vukovac, tokom srednje odličan đak, a posle i student. Ima jedna anegdota iz mog detinjstva kada sam slagala mamu da ne mogu da idem u školu jer me boli stomak. U stvari je tada izašla knjiga “Hari Poter” i za dan sam je pročitala celu. Baš volim knjige. Zašto je to čudno, manekenka koja čita knjige? Pitala bih te koji šalju takve poruke i komentarišu da li su knjige zabranjene za određene profesije i ljude?” pita se manekenka.

“Volim kada me potcene, to mi je zanimljivije nego da neko misli drugačije pa da ga razočaram. Ljudi su puni loših predrasuda koje zasnivaju na nekim nebitnim stvarima,” dodaje Sofija. (Srbija Danas)

loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Iz kategorije Šokantno

To Top