in

Sramota: Bojana Barović osudila žrtve zlostavljanja: Znamo zašto se ide u hotelsku sobu


Blic

Bojana Barović našla je za shodno da prokomentariše skandal koji ovih dana trese svetsku javnost, u kome je nakon teksta New York Timesa otkriveno da je producent Harvey Weinstein zlostavljao više od 40 žena.

Supruga Nikole Rokvića i bivša učesnica rijalitija Survivor optužila je žrtve seksualnog zlostavljanja da su u sobu producenta ulazile jer nemaju dostojanstvo i samo im je bitan uspeh.

„Čitajući sve ove tekstove o trenutnom skandalu u Holivudu, moram da priznam da mi je drago da je javna tajna izašla na videlo, sa druge strane, čitam sve izjave glumica koje počinju sa „dok smo bili u hotelskoj sobi“. E, pa posle 8 godina provedenih u LA-u mogu slobodno reći da je potrebno da dobrovoljno da ušetaš u tu istu hotelsku sobu, a ono što se posle dešava jasno je i detetu. Ali u tom momentu mnogima je važnija karijera zar ne,“ napisala je ona, a potom istakala da joj je ovih žena žao.

„I iako mi je žao dama koje su povređene, iskreno ZNAM da postoje načini da se sve ovo izbegne, a to je kada je tvoje dostojanstvo iznad želje za potencijalnim uspehom.“

Predlažemo Bojani da se edukuje, pročita i razgovara sa žrtvama seksualnog nasilja, ne bi li malo bolje shvatila da je seks pod prisilom nezakonit i da za njega nema opravdanja, te da je jezivo napadati žrtve i indirektno poručivati da su one krive.

Ovo nije prvi upitni stav porodice Rokvić. Prošle nedelje, Nikola Rokvić složio se sa Amfilohijem, koji je izjavio da žene koje idu na abortus kao Hitler. „Vidim svi bezbožnici skočiše na izjavu mitropolita Amfilohija Radovića, u kojoj veliki borac i čuvar pravoslavnog i srpskog identiteta u mučenoj bratskoj Crnoj Gori, kaže da srpkinje ubijaju više dece abortusom nego Hitler i Musolini što su ubili…Šta je tu netačno? Šta je tu tako strašno sem same istine koju je mitropolit izrekao,“ napisao je on.