Srpska glumica otkriva “ime filmskog moćnika” koji ju je silovao?!

Foto: Youtube
Foto: Youtube

Glumica Danijela Štajnfeld je otkrila da je silovana i da iza toga stoji “moćnik iz filmske industrije” u svom dokumentarnom filmu Zaceli me, koji je premijerno prikazan nedavno na festivalu u Sarajevu.

Navela je da se sve dogodilo pre četiri i po godine, nakon čega je napustila Srbiju i odselila se u Ameriku. Identitet silovatelja nije otkrila.

“Povodom tekstova objavljenih u više dnevnih listova, a koji su preneli izjavu glumice Danijele Štajnfeld da je od N. N. lica, označenog kao ‘moćnik iz filmske industrije’, silovana, Više javno tužilaštvo u Beogradu je stavilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Policijskoj upravi za grad Beograd, Upravi kriminalističke policije”, piše u odgovoru Višeg javnog tužilaštva u Beogradu listu “Srpski telegraf”.

To praktično znači da će glumica, najpoznatija po ulogama u filmu Ivkova slava i seriji Vratiće se rode, biti saslušana. Tada će policiji morati da otkrije identitet silovatelja, što do sada nije učinila.

Danijela je, a to nagoveštava i u svom dokumentarnom filmu Zaceli me, tajno snimila razgovor sa nasilnikom, što bi mogao da bude krunski dokaz ako dođe do suđenja.

Štajnfeldova, koja se u međuvremenu odselila u Ameriku, otkrila je da je pre više godina silovana.

Nakon toga, glumicu su podržale mnoge kolege, tražeći da obelodani i ime silovatelja.

Advokat Predrag Savić kaže da bi u ovom slučaju vreme bi moglo da bude glavna prepreka u prikupljanju dokaza.

“Kod slučaja silovanja radi se kompletno sudsko-medicinsko veštačenje. Vrlo su bitni nalazi i mišljenja lekara i ginekologa, da je bilo povreda, ogrebotina, modrica, bilo čega što bi ukazalo na pružanje otpora. Ispituju se i svedoci, ukoliko postoje neki audio ili video snimci, i to se uzima u obzir. Ovo je svakako vrlo kompleksna situacija”, objašnjava sagovornik.

U trejleru filma Zaceli me, koji je premijerno prikazan nedavno na festivalu u Sarajevu (održanom onlajn), na nekoliko sekundi se pojavljuje Danijela dok se nekom poverava preko laptopa u video-pozivu:

“Pre četiri i po godine sam preživela silovanje u Srbiji”, govori Štajnfeldova, dok je s druge strane neko pita: “O bože, Dani, zašto nam to nisi rekla?”

Povezane vesti

Back to Top
close

Prijavi se

Ne sećaš se lozinke?

Ne sećaš se lozinke?

Unesi informacije o nalogu i poslaćemo ti link za resetovanje lozinke na email.

Link za promenu lozinke je istekao

Prijava

Polisa privatnosti

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.