in

Tanja Savić pevala u punom klubu usred korona-zabrane


Brojke zaraženih od koronavirusa iz dana u dan samo rastu, na prostoru čitavog Balkana. Mnogi razmišljaju o ponovnom uvođenju policijskog časa, međutim to nije sprečilo pevačicu Tanju Savić da sinoć, 5. marta, nastupi u krcatom klubu u Mostaru.

Po podacima od 5. marta, u Mostaru je bilo 620 novozaraženih koronavirusom.

Sudeći prema snimcima iz objekta, niko od prisutnih nije poštovao nikakve epidemiološke mere. Klub je bio ispunjen do poslednjeg mesta, niko nije držao odstojanje, niti je imao zaštitnu masku, uprkos svim upozorenjima epidemiologa o opasnosti takvih okupljanja.

Snimak sa njenog nastupa se proširio društvenim mrežama, nakon čega je usledilo mnoštvo negativnih komentara.

“Samo se vi zabavljajte, pa kad neko vaš bude na kiseoniku, onda vam neće biti do pića i veselja”, “Šta je s ovim ljudima”, “Pevačici bitno da uzme pare, a što će narod da se zarazi, to nema veze”, samo su neki od komentara šokiranih ljudi.

Pevačicin menadžer je za Nova.rs potvrdio da su o nastupu bili obavešteni nadležni.

“Gde god propisane mere dozvoljavaju da se nešto radi, to se onda i radi. Nevezano koja je delatnost u pitanju. Svi nadležni organi su bili upućeni u to da će Tanja održati nastup”, poručio je Tanjin menadžer.

S druge strane, mnogi državni zvaničnici Bosne i Hercegovine već danima unazad apeluju da se ponašaju u skladu sa merama i budu društveno odgovorni zbog skoka broja zaraženih od koronavirusa.