Bez JK na Evroviziji: Madona se ne takmiči sa Zvezdama Granda

Ništa od učešća na Evroviziji u Beču! (foto: Facebook)
Ništa od učešća na Evroviziji u Beču! (foto: Facebook)

Iako se prethodnih meseci mnogo spekulisalo o potencijalnom učešću Jelene Karleuše na nacionalnom kvalifikacionom izboru za Evroviziju, sada je sigurno da poznata blondina neće učestvovati u ovom takmičenju.

“Ne mislim da trenutno ijedna pesma od onih koje je Vladimir Graić Graja napisao može da se uklopi u prepoznatljiv stil Jelene Karleuše”, rekao je za Blic Saša Mirković iz Beotona, koji u saradnji sa RTS-om organizuje ovogodišnji izbor.

Mirković je izjavio i da će razgovarati sa Marijom Šerifović kada se ona iz Amerike vrati u Srbiju, dodajući da nam je potreban neko kao ona.

Jelena se putem Faceboooka obratila fanovima, detaljno im objasnivši razloge zbog kojih se neće takmičiti.

Obavila sam nekoliko razgovora i sastanaka sa organizatorom povodom Evrosonga. Tražila sam da dobijem dovoljno vremena da bih spremila nastup o kom bi brujao ne samo naš kontinent već čitav svet. A svi znaju da ja, kada to obećam, to i uradim. Moj drugi uslov je bio da pesma bude napravljena po mom ukusu i temperamentu, kao i da ja učestvujem u stvaranju iste. Smatram da imam nepogrešiv osećaj za tako nešto. Uslov koji su organizatori postavili pred mene je da prvo moram da se takmićim sa nekoliko poluafirmisanih i neafirmisanih imena, tačnije amatera. Uz dužno poštovanje prema gospodinu Mirkoviću i kompozitoru Grajiću, morala sam tako nešto da odbijem. Smatram da ja ne moram da odmeravam snage sa nekim kome pre takmičenja dam autogram, kao što na primer Ronaldo ne igra fudbal “na goliće” sa amaterskim timom osnovne škole iz Male Krsne. Madona svakako nema potrebu da se takmiči sa “Zvezdama Granda”, pa tako ni ja ne moram da gubim svoje dragoceno vreme. Srbija na mene uvek može da računa! Za Srbiju bih dala život. Kada narod bude birao, ja znam koga bi izabrao i to mi je najbitnije. Ko god bude bio naš predstavnik, od srca mu želim najbolji mogući plasman. Navijam za Srbiju.”

Podsećanja radi, Karleuša je već jednom učestvovala na Beoviziji, tadašnjem nacionalnom izboru za srpskog predstavnika na Evroviziji. Predstavila se pesmom Moli me.

Povezane vesti