Connect with us

Radmila Živković je bila mis Jugoslavije 1969: evo kako je tada izgledala

Bizarno

Radmila Živković je bila mis Jugoslavije 1969: evo kako je tada izgledala

(foto: Screenshot)

(foto: Screenshot)

Mlađe generacije znaju Radmilu Živkoivić kao našu poznatu glumicu. Međutim, stariji građani je verovatno pamete i kao najlepšu ženu Jugoslavije 1969. godine.

Njena priča počinje 1968. godine kada ju je Dejan Đurović kandidovao za ovo takmičenje. Mića Orlović i Tamara Bakić, koji su bili zaduženi za devojke, nisu bili oduševljeni mladom Radimilom. Neiskusna devojka je tada delovala zbunjeno i stidljivo. Te godine je uspela da se plasira među prvih šest najlepših.

(foto: Yugopapir)

(foto: Yugopapir)

Sledeće godine, ova mlada devojka se pojavila među glumcima na filmskom festivalu u Puli. Igrala je malu, epizodnu ulogu seoske mlade u ratnom filmu Oseka. Njena ličnost je tek tada došla do izražaja. Prolepšala se, postala sigurnija i elegantnija. Tada joj je ponovo predloženo da konkuriše za mis Jugoslavije.

Vođena lošim iskustvom od prošle godine, Radmila je odlučno odbila ovu ponudu, ali organizatori su joj ipak poslali poziv i ona se  pojavila među kandidatkinjama.  U konkurenciji od dvаdeset devojаkа pobedilа je nаdmoćno, i tаko je Rаdmilа Živković tek u drugom pokušаju osvojilа titulu mis Jugoslаvije.

(foto: Yugopapir)

(foto: Yugopapir)

Ipak, njena ljubav nije bio modeling, već gluma. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a svoju prvu glavnu ulogu na filmu je odigrala 1975. u filmu Naivko sa Ljubišom Samardžićem i Batom Živojinovićem.

Pročitaj ceo tekst
Oglas
Loading...
Povezane vesti
4 Comments

4 komentara

 1. zone

  23/06/2016 at 10:54 am

  Kad god je vidim u glavi čujem A ti k*čko sad ćeš da izedeš golek ću tem
  Ili Bela kako krin, oči gi u kako safir, a grlo slonovača. A usta aaa

 2. kos

  23/06/2016 at 10:57 am

  ovo je poštena žena koja ostari kako da kažem dostojanstveno a ne puc puc pa botoks snežana frankenštajn đurišić pa puc puc gola severina pa puc puc lepa mrena što radi rukoblud na sceni ne dajte se gospođo radmila masonu kao ostale i uvek ostanite diva a ne ove kamenjarke što jesu danas

 3. tasa

  23/06/2016 at 3:47 pm

  Au, ova crna ona?? Prelepa!!

 4. ana

  24/06/2016 at 11:43 am

  Starosti – zalosti :(

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top