Prati nas

Radmila Živković je bila mis Jugoslavije 1969: evo kako je tada izgledala

Bizarno

Radmila Živković je bila mis Jugoslavije 1969: evo kako je tada izgledala

(foto: Screenshot)

(foto: Screenshot)

Mlađe generacije znaju Radmilu Živkoivić kao našu poznatu glumicu. Međutim, stariji građani je verovatno pamete i kao najlepšu ženu Jugoslavije 1969. godine.

Njena priča počinje 1968. godine kada ju je Dejan Đurović kandidovao za ovo takmičenje. Mića Orlović i Tamara Bakić, koji su bili zaduženi za devojke, nisu bili oduševljeni mladom Radimilom. Neiskusna devojka je tada delovala zbunjeno i stidljivo. Te godine je uspela da se plasira među prvih šest najlepših.

(foto: Yugopapir)

(foto: Yugopapir)

Sledeće godine, ova mlada devojka se pojavila među glumcima na filmskom festivalu u Puli. Igrala je malu, epizodnu ulogu seoske mlade u ratnom filmu Oseka. Njena ličnost je tek tada došla do izražaja. Prolepšala se, postala sigurnija i elegantnija. Tada joj je ponovo predloženo da konkuriše za mis Jugoslavije.

Vođena lošim iskustvom od prošle godine, Radmila je odlučno odbila ovu ponudu, ali organizatori su joj ipak poslali poziv i ona se  pojavila među kandidatkinjama.  U konkurenciji od dvаdeset devojаkа pobedilа je nаdmoćno, i tаko je Rаdmilа Živković tek u drugom pokušаju osvojilа titulu mis Jugoslаvije.

(foto: Yugopapir)

(foto: Yugopapir)

Ipak, njena ljubav nije bio modeling, već gluma. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a svoju prvu glavnu ulogu na filmu je odigrala 1975. u filmu Naivko sa Ljubišom Samardžićem i Batom Živojinovićem.

Pročitaj ceo tekst
Pročitaj i ovo:
5 komentara

5 Comments

 1. zone

  23. 06. 2016. at 10:54

  Kad god je vidim u glavi čujem A ti k*čko sad ćeš da izedeš golek ću tem
  Ili Bela kako krin, oči gi u kako safir, a grlo slonovača. A usta aaa

 2. kos

  23. 06. 2016. at 10:57

  ovo je poštena žena koja ostari kako da kažem dostojanstveno a ne puc puc pa botoks snežana frankenštajn đurišić pa puc puc gola severina pa puc puc lepa mrena što radi rukoblud na sceni ne dajte se gospođo radmila masonu kao ostale i uvek ostanite diva a ne ove kamenjarke što jesu danas

 3. tasa

  23. 06. 2016. at 15:47

  Au, ova crna ona?? Prelepa!!

 4. ana

  24. 06. 2016. at 11:43

  Starosti – zalosti :(

 5. Marko

  16. 03. 2018. at 10:01

  To nije ona, izjavljivala je to mnogo puta, to je neka druga Radmila.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Bizarno

To Top