Prati nas

Sud odlučio: ‘Blurred Lines’ plagijat, Pharrell i Robin Thicke plaćaju milione

Šokantno

Sud odlučio: ‘Blurred Lines’ plagijat, Pharrell i Robin Thicke plaćaju milione

Copy lines (foto: Print Screen)

Copy lines (foto: Print Screen)

Pesma Blured Lines je vinula Robina Thickea u zvezde, ali mu se to obilo o glavu.

Ova pesma je 2013. godine zauzela prvo mesto na top-listama u čak 20 zemalja širom sveta, dok je u Americi bila pesma koja se najviše nedelja zadržala na ovom mestu u poslednjih 10 godina. Singl je rasprodat u skoro 15 miliona primeraka i zaradio je čak 2 Grammy nominacije.

Međutim, porodica zvezde 70-ih godina prošlog veka, Marvina Gayea, tužila je Robina Thickea i Pharrella Williamsa (koji su potpisani kao vlasnici ove pesme) zbog plagiranja hita njihovog oca.

U pitanju je pesma Got to give it up za koju je, naposletku, Pharrell na sudu priznao da je bila značajan deo njegovog odrastanja, kao i druge pesme ovog pevača, ali da ne smatra da ga je plagirao, dok se Thicke potpuno ogradio od svega rekavši da nije on napisao pesmu.

Nakon dugog suđenja doneta je presuda u korist porodice preminulog pevača Marvina Gaya, te su Thicke i Pharrell dužni da njegovoj deci isplate čak 7,3 miliona dolara!


Loading...
4 komentara

4 Comments

 1. Mary Jane

  11. 03. 2015. at 16:22

  Za nase standarde je mnogo, za njihove je ko 720€.
  To i nije neka lova za soubiz, jer kad pogledas koliko je pesma uspela, koliko mu je (Thickeu) karijeru pogurala i sve ostale parametre cifra je mala, jer mozda nikad ni sa jednom drugom pesmom to ne bi uspeo. a Pharell da ne pricam ….. on je vec dugi niz godina bog i batina u muzici; za njega je to sica : )

 2. rvladan97

  12. 03. 2015. at 12:01

  A jadni, bas mi je zao…

 3. ajeee

  12. 03. 2015. at 18:34

  @Mary Jane
  Ne da si luila nego si jos i ostala ziva. U americi je 100 000 $ u kesu pojam a ne 7.2 miliona, nemoj da se bcas molim te nemas pojma

 4. Mary Jane

  12. 03. 2015. at 19:41

  ^ Mislila sam na poznate licnosti.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top