Search
Close this search box.

Iznenadiće vas koje sve zvezde su plave krvi!

And we’ll never be royals… ( foto: Gopixpic ) Oni su bogati, slavni, žive na visokoj nozi i svake godine osvajaju pregršt nagrada kojima se potvrđuje njihov uspeh na polju muzike, filma ili televizije. A neki od njih su i daleki potomci engleskih i francuskih kraljeva.
Sigurno ste i vi pomalo nostalgični za vremenima kada su vitezovi ginuli u dvobojima u kojima su branili čast svojih dama, kraljevi priređivali svečane balove, a princeze potajno kovale planove kako da se domognu prestola. Kao što su verni podanici kraljevstva prepričavali po kuloarima glasine vezane za kraljevsku porodicu tako i mi danas tračarimo o poznatim ličnostima. Vremena se nisu mnogo promenila, a evo ko bi sve od njih izazivao zavist običnog sveta sve i da su se monarhije održale do danas. Ellen Degeneres ( foto: Suggest ) Počećemo od najsvežijeg primera, a ostatak liste će biti mnogo ekskluzivniji. Kate Middleton je svojom udajom postala deo kraljevske porodice, a time je i sebi obezbedila epitet one kojom teče kraljevska krv. Međutim, tim činom su i oni koji su u krvnom srodstvu sa njom, takođe, postali nosioci kraljevske krvi, a među njima i njena dalja rođaka, čuvena komičarka Ellen Degeneres.
Michael Douglas ( foto: Suggest )
Michael Douglas ( foto: Suggest )
Da li znate šta povezuje legendarnog glumca Michael Douglasa i njegovu mlađu koleginicu Hilary Duff? U pitanju je porodično stablo koje ih udaljenim vezama dovodi čak do Edvarda III, monarha koji je najduže vladao Engleskom i to još u 14. veku.
Hilary Duff ( foto: Suggest )
Hilary Duff ( foto: Suggest )
Lako bismo mogli da je zamislimo u balskim haljinama, sa dugačkim rukavicama i biserima oko vrata i to sve na portretu nekog renesansnog ili baroknog slikara, zar ne?
Glenn Close ( foto: Suggest )
Glenn Close ( foto: Suggest )
Još dvoje glumca se mogu pohvaliti porodičnim stablom u kom se s kolena na koleno prenosi kraljevska krv, a to su Glenn Close i Tom Hanks jer su oboje daleki potomci engleskog vladara iz 13. veka koji je u istoriji ostao upamćen kao Jovan Bez Zemlje.
Tom Hanks ( foto: Suggest )
Tom Hanks ( foto: Suggest )
Osim što je krvnim vezama povezan sa Jovanom Bez Zemlje, zanimljivo je napomenuti i da je Tom Hanks potomak Abrahama Linkolna, 16. predsednika Sjedinjenih Američkih Država. To mu ne donosi kraljevsku krv, ali je u svakom slučaju interesantna činjenica.
Uma Thurman ( foto: Suggest )
Uma Thurman ( foto: Suggest )
Uma Thurman ima zanimljive veze sa američkim predsednicima i engleskim kraljevima. Ona ne samo što je rođaka sadašnjeg predsednika SAD-a Baracka Obame, nego oboje u svom porodičnom stablu imaju i engleskog vladara iz 13. veka kog je istorija zapamtila kao Edvarda I Dugonogog Plantadženeta.
Ralph i Joseph Fiennes ( foto: Suggest )
Ralph i Joseph Fiennes ( foto: Suggest )
Braća Ralph Joseph Fiennes su poznati po ulogama mnogih slavnih istorijskih ličnosti, a ostaje pitanje da li će ikada oživeti na velikom ekranu svog pretka koji im je zaveštao kraljevsku krv, Džejmsa II, kralja Škotske iz 15. veka.
Brooke Shields ( foto: Suggest )
Brooke Shields ( foto: Suggest )
Glumica Brooke Shields vodi poreklo od prvog vladara burbonske dinastije koji je na francuski presto došao na samom kraju 16. veka, Anrija IV.
Johnny Depp ( foto: Suggest )
Johnny Depp ( foto: Suggest )
Zajedno sa Brooke i Depp se pojavio u emisiji Who do you think you are kako bi preispitao svoje poreklo. Iako će se mnogi složiti da ovom legendarnom glumcu nije potrebna kruna da bi ga proglasili kraljem on može da se pohvali i time da je 20. rođak kraljice Elizabete II.
Hugh Grant ( foto: The Red List )
Hugh Grant ( foto: The Red List )
Hugh Grant može da se diči time da je njegova krv plava i to iz dva razloga. U njegovom porodičnom stablu se nalaze dva značajna imena svetske istorije, a to su engleski kralj Henri VII Tjudor i škotski kralj Džejms IV.
Jake Gyllenhaal ( foto: Suggest )
Jake Gyllenhaal ( foto: Suggest )
Jake Gyllenhaal i njegova sestra Maggie su, takođe, daleko potomstvo engleskih kraljeva i to Edvarda III Plantadženeta koji je bio najuspešniji srednjevekovni vladar ove zemlje.
Paris Hilton ( foto: Suggest )
Paris Hilton ( foto: Suggest )
Ako ste nekada pomislili da se Paris Hilton ponaša kao razmažena princeza koja ne radi ništa u životu osim što uživa u blagodetima očevog novca niste bili daleko od istine. Ona, na neki način, i jeste princeza jer je njen slavni predak bio engleski kralj Henri II. Ljubimo ruke, Vaša Visosti! (:
Brad Pitt ( foto: Suggest )
Brad Pitt ( foto: Suggest )
Još jedan holivudski lepotan može svoje gene delimično da zahvali kraljevskoj krvi koja teče njegovim venama budući da je njegov daleki predak, takođe, bio Henri II Plantadženet koji je upravljao Engleskom u davnom 12. veku.
Angelina Jolie ( foto: Suggest )
Angelina Jolie ( foto: Suggest )
Deca Brad Pitta i Angeline Jolie mogu biti ponosna ne samo na činjenicu da su njihovi roditelji jedan od najpoznatijih parova na svetu i da su po ocu nasledili britansku kraljevsku krv, nego i da su sa majčine strane nasledili krv francuskih kraljeva i to Filipa II Avgusta, koji je u 13. veku vladao prestolom iz Pariza gde je nastavio gradnju Notr Dama i sagradio Luvr.
Robert Pattinson ( foto: Suggest )
Robert Pattinson ( foto: Suggest )
Sigurni smo da su vas neka imena na ovoj našoj kraljevskoj listi začudila dok kod nekih možete da prepoznate kraljevske manire njihovih predaka plave krvi. Ipak, verujemo da će najveće iznenađenje biti Robert Pattinson po čijem izgledu večito neobrijanog i neočešljanog frajera biste pre pomislili da je potomak Robina Huda ili nekog drugog odmetnika od vlasti, ali i on može da se pohvali kraljevskom krvlju. Međutim, Pattinson ne bi bio Pattinson da nije posebniji od svih ostalih. Ne samo što je po očevoj liniji povezan sa prinčevima Williamom Harryjem, nego je i daleki potomak vlaškog vojvode Vladislava III Zmajevića. Ako vam njegovo ime na prvi pogled ne znači mnogo napomenućemo samo da je taj okrutni vladar poslužio kao inspiracija za grofa Drakulu. I ko onda kaže da je prošlo vreme kraljeva? (:

POSLEDNJE VESTI