in

Laća tužio Cecu: Bez dozvole objavili Anastasijine pesme?

Milan Laća Radulović izazvao je u proteklom periodu veliku pažnju svojim izjavama na račun Cece Ražnatović, gde je jedna od njih glasila da treba da završi u Hagu.

Iako su ranije bili prijatelji i saradnici, jedan od trenutno najuspešnijih tekstopisaca današnjice odlučio je ekskluzivno za Svet da otkrije zašto i kako je došlo do prekida kontakta sa pevačicom.

„Poreklo revolta za moje oglašavanje na društvenim mrežama je na osnovu kontigenta pesama koje sam radio za Anastasiju, i da ne pričam koliko sam spustio cenu, da bih ja od Cece dobio odgovor da je to „skupo kao Marina”. Dok je taj album bio u procesu dobio sam tu poruku, što je mene povredilo na moralnom i emotivnom nivou, kao čoveka koji je vezan za majku. Moja mama je užasno jeftina za saradnju na konto onog koliko su ti ljudi zaradili. Ne samo Ceca nego i drugi. To je bila tačka topljenja i bezobrazluka. Jednom sam se suzdržao jer mislim da mi je to dva puta rečeno. To je decidno urađeno sa namerom da mi se snizi cena za pesme koje sam Anastasiji radio. Ja sam diplomatski odgovorio da oko svih uslova možemo pregovarati sem o ceni.“

„Sve pesme su bespravno objavljene bez potpisanog ugovora o ustupanju prava na fonogram. Bez ugovora o autorskom delu. Tad je krenuo glavni „šum“. Bio sam tvrd orah. To se dešavalo u maju prošle godine. Onda je preneto na advokata moje firme, pošto nismo uspeli da se dogovorimo, preko kog je trebalo da se naplati. Pa, onda preko drugog jer nismo uspeli da se dogovorimo, i sad će na trećeg jer ću pokrenuti tužbu,“ nastavio je on za Svet.

„Tužba ide „Ceci mjuzik“ jer su sve tri pesme „Rane“, „Volim te“ i „Heroina“ bespravno, protivpravno objavljene bez potpisanog ugovora, a takođe postoji i dug koji nije izregulisan. Po zakonu autor treba da da saglasnost, potpis za objavljivanje. Ja godinu dana prolazim pakao gde se sve odugovlači.“

On je odbio da otkrije koliko para je ostala dužna.

„Ne bih da otkrivam cifru koju su ostali dužni, ali je otprilike u ceni novog modela ajfona. Nije stvar tu u novcu. Diskreditovanje moje profesije, to je problem. Pesme sam radio svim srcem,“ naveo je.

Laća je ispričao da je odnos prekinuo u maju prošle godine.

„Prekinut je privatni odnos, za koji sam ja smatrao da je ok. Čini mi se da je sve krenulo zapravo od tog „problema“ sa pesmama. Mislim da je bila proslava rođenja Veljkovog sina, poslao sam čestitku, i niko mi ne odgovara na poruke. To me je povredilo za nekog ko se smatrao prijateljem moje kuće. Tu je počelo. Ja sam prilično hladnokrvan čovek, samo sam se prekategorisao posle toga u drugi folder. To što ste tvrdili da ste bili, bili ste. Hvala vam na svemu, u mojim očima više niste. Moj stav nema veze sa stavom moje majke. Ona i ja smo odvojena politika. Tako sam vaspitan. Njeni odnosi su njeni, moji su moji,“ nastavio je.

„Početak problema je taj maj prošle godine. Pre toga je bilo sve normalno, čak i ako je bilo nekih čarki, to je lepo rešeno. Ljudima se mišljenja razlikuju što je legitimno. Tad nije bilo zle krvi. A ovo, način igranja igre kako su navikli. Legalno mafijanje. Ja zakon mnogo bolje poznajem od nekih ljudi, a on u nekim segmentima uključuje tužbe. Meni bi bilo mnogo lakše da mi neko mafija gepekuje, ali ta vremena su prošla i to više ne može. Babaroge devedesetih su ostale tamo, a ovo su sad male mace iz 2021. Advokat „Cece mjuzik“ želi da obespravi sve, da bude samo za njih, što je mafijanje.“