in

Mariju Šerifović pretresali na carini zbog Jelene Karleuše?!

Mariji je prvo bilo neprijatno, a onda je počela da se smeje


Po povratku iz Amerike Mariju Šerifović priveli su na aerodromu Nikola Tesla i pretresli joj sve kofere.

Pevačica je kao po običaju dosta stvari kupila u Americi, a najveći problem napravile su joj haljine koje joj je naručila Jelena Karleuša. Em što su preskupe i što je za njih ogroman porez, em što je carinicima bilo jasno da to definitivno nije Marijina lična garderoba koju sme da prenese bez da plati carinu.

„Kada su otvorili kofere i počeli da vade elegantne haljine jednu za drugom, samo su se zagledali. Svima je jasno da Marija nikad nije obukla haljinu, a sad ih ima na desetine, i to prelepih, preskupih i potpuno novih… Mariji je prvo bilo neprijatno, a onda je počela da se smeje. Smejali su se i carinici jer im je bilo jasno da ovo nije garderoba za nju nego poklon nekoj lepotici”, započinje izvor za SVET i nastavlja:

„Marija se prvo sprdala kako je odlučila da promeni stil oblačenja, te da će od sada nositi samo haljine i da će je uskoro tako obučenu gledati u žiriju Zvezda Granda, a onda je priznala da je sva ta garderoba za njenu koleginicu Jelenu Karleušu.“

„Još je objasnila da bi se JK naljutila da joj nije donela sve što je poručila, jer toga u Srbiji nema da se kupi. Kada su carinici prokomentarisali da su mnoge etikete isečene, što je očigledno bilo urađeno da bi se izbegla velika carina, Marija je tvrdila kako su haljine jeftine. Na kraju je uspela da ih razoruža svojom harizmom. Realno, zašto bi uzimali pare kad te haljine nisu za preprodaju”, priča izvor i dodaje:

„Prema carinskom zakonu, za svu novu robu vredniju od 100 evra plaća se odgovarajuća dažbina prilikom ulaska u Srbiju, a svaki putnik na graničnom prelazu mora da prijavi da li tako nešto nosi sa sobom bez obzira na to da li je reč o odeći, tehničkim uređajima, nakitu …“

„Ukoliko vrednost robe prelazi 3.000 evra, onda roba mora da se carini u redovnom carinskom postupku, a ne u takozvanom skraćenom na graničnom prelazu, a vrednost Marijine robe je premašila 3.000 evra, međutim uspela je da se izvuče na šarm”, završava izvor blizak pevačici.

Da nije slagala kada je rekla da su haljine za Jelenu dokaz je i poruka njene koleginice na društvenoj mreži Instagram, „Otišla si po moje predivne haljinice“, napisala joj je JK početkom avgusta kada je Marija postavila sliku sa leta za Ameriku.